Hrdinové SAS 3/4

Autor: Z1 Televize 🕔︎︎ 👁︎ 13.041

Do sedmé dekády minulého století vstupuje Omán státním převratem. Zaostalá země získává prozápadně orientovaného vládce, který žádá britskou vládu o pomoc v boji proti komunistickým povstalcům. Do akce tak znovu míří elitní jednotky SAS.



Ve výbušném prostředí se podílejí na humanitárních projektech a zároveň mají vycvičit vládní protipartizánské jednotky. Jejich úsilí nese ovoce a povstalci tahají za kratší konec. Potřebují nějaké důležité vítězství a snadným cílem má být výcvikový tábor v Mirbatu.



Ten střeží devět příslušníků SAS a několik desítek ománských vojáků. Dvě stě padesát povstalců zaútočí jednoho červencového rána roku 1972 s vírou, že za chvíli bude po všem. Britská jednotka kapitána Kealyho bojuje zuby nehty a drží útočníky v uctivé vzdálenosti.



Jenže přesila je až příliš veliká a kapitán Kealy moc dobře ví, že pokud se nestane zázrak, o jejich poslední akci budou vyprávět jiní.

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více