Osvětim-Březinka

Auschwitz-Birkenau

Diskuse

Dobrý večer, chtěl bych Vás poprosit o pomoc. Marně sháním nákresy vyhlazovacího tábora Auschwitz-Březinka. Myslím tím nákresy krematorií, baráků SS, vězňů, věží, celého komplexu. Jelikož na téma koncentračních a zajateckých táborů se starám o dvě int. stránky, chtěl bych si vytvořit model tohoto tábora. K tomu však potřebuji tyto plány ze kterých by bylo možné něco vyčíst. Předem moc děkuji za odpověď.
URL : https://www.valka.cz/Osvetim-Brezinka-t79914#293019 Verze : 0
na tema Osvetim vysla v ceskem prekladu nedavno VELMI vydatna publikace, tam se da najit myslim si temer vse - od rozmeru a nakresu jednotlivych budov pres plany tak, jak jsou uvedeny na vyse citovane adrese. Ve fotogalerii je pak moje fotogalerie venovana Osvetimi Brezince, jeden dum (resp. staj, tezko to nazyvat domem) je tam zachovan, takze ten jsem pokud me pamet neklame fotil, stejne tak branu a strazni veze na obvodu. Z krematorii nic moc nezbylo, takze tam nebylo co fotit). K modelu jeste dodam, ze je treba brat v uvahu casovy aspekt rozvoje tabora, protoze se rozrustal a menil v case. Na internetu by podle meho mela byt k nalezeni i fotka z leteckeho snimkovani tabora spojeneckymi letadly v druhe polovine valky.
URL : https://www.valka.cz/Osvetim-Brezinka-t79914#293030 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více