BEL - Houffalize - Pomník - tank Panter G

Německý tank v belgické vesnici
Po návstvěvě Bastogne jsme tak autem bloumali po okoli smerem na Foy a dále. V městečku Houffalize jsme zahledli tank Panter Ausf. G. Stav sice neni nic moc, vnitrni pojezdova kola chybi ale i tak to byl muj prvni Panter na ktereho jsem si mohl sahnout. Podle tabule s popisem jsme pochopili ze byl vytazen po trech letech z koryta potoka bo co to tam teklo. Prustrel jsme nikde nenasli. Fotky jsou ze 7. května 2008
URL : https://www.valka.cz/BEL-Houffalize-Pomnik-tank-Panter-G-t72070#254287 Verze : 0
přidám dvě fotky ze stran které nejsou nafoceny výše. Jde o tank 116 pancéřové divize a jeho původní označení bylo 111 (dnes je tam 401, proč o tom se tabule nezmiňuje a poněkud nesmyslně uvádí 402), vyproštěn byl po tříletém pobytu ve strouze ženisty z Namuru a později (asi až v letech sedmdesátých) byl jeho vrak umístěn na památník. Do převrácené polohy se dostal po spojeneckém bombardování, což je na tabuli napsáno pod TTD, co tam není napsáno, proč má bílou úsťovou brzdu.
zdroj : vlastní návštěva a vlastní foto
URL : https://www.valka.cz/BEL-Houffalize-Pomnik-tank-Panter-G-t72070#259983 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více