General Atomics MQ-9 Reaper

Přehled variant

General Atomics MQ-9 Reaper - přehled verzí


YMQ-9A Predator B - 2001, prototypy zvětšené verze MQ-1 Predator s turbovrtulovým motorem TPE331-10, šest závěsných bodů pod křídlem
MQ-9A Reaper - označení sériových strojů; 300 + ks.
MQ-9A Reaper ER - 2015, varianta s prodlouženým doletem a zesíleným podvozkem, testováno "mokré" křídlo, ale pravděpodobně nepoužito na sériových strojích. 38? ks.
MQ-9B SkyGuardian - 2016, varianta určená pro provoz v civilním vzdušném prostoru a odpovídající evropským leteckým předpisům.
MQ-9B SeaGuardian - 2020, varianta SkyGuardianu vybavená námořním radarem pro identifikaci plavidel a schopná vypouštět sonobóje
Protector RG.1 - varianta SkyGuardianu pro RAF schopná nést 18 střel Brimstone 2.
Mariner - 2006, demonstrátor navalizovaného Reaperu určeného pro sledování lodní dopravy, ostrahu hranic atd.
MQ-9 Guardian - navalizovaná varianta provozovaná americkou celní správou a pobřežní stráží. Rozdíly proti Marineru a SeaGuardianu neznámé. 3? ks.


https://www.ga-asi.com/remotely-piloted-aircraft/
www.deagel.com
web.archive.org
URL : https://www.valka.cz/General-Atomics-MQ-9-Reaper-t41695#699997 Verze : 7
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více