Přehled článků autora

sekuritaci.cz

sekuritaci.cz

Počet článků: 3 Počet shlédnutí: 45.088
Úplný profil autora: sekuritaci.cz

Camp Lejeune – tak trochu jiný kemp

Vojenské základny už nejsou pouze kasárna a cvičiště. Příslušníci U.S. Marines působící v Severní Karolíně by o tom mohli vyprávět celé hodiny. Můžeš se tu narodit, žít, odjet do Iráku, pak se vrátit a pak tady i umřít.

🕔︎ 17.02.2012 👁︎ 14.543

Energetická dimenze rusko-kazašských vztahů

Kazachstán a Rusko mají vzhledem ke geografické blízkosti a ekonomické provázanosti velmi specifické vztahy. Tento text se snaží nastínit energetickou stránku jejich vzájemných vazeb. Vzhledem k omezenému rozsahu se práce nezabývá všemi energetickými surovinami, ale soustředí se pouze na ropu a zemní plyn.

🕔︎ 16.02.2012 👁︎ 14.547

Konfliktný potenciál Arktídy: Pozícia a záujmy Kanady

Práca „Konfliktný potenciál Arktídy: Pozícia a záujmy Kanady“ sa zaoberá aktuálnym vývojom situácie v Arktíde na úrovni medzinárodných vzťahov. Práca je reakciou na prebiehajúce klimatické zmeny, roztápajúci sa ľadovec, prítomnosť nerastného bohatstva a narastajúce napätie v tejto oblasti. Cieľom práce je predstaviť región Arktídy a aktérov v ňom pôsobiacich,  zhodnotiť možnosť vypuknutia ozbrojeného konfliktu a priblížiť pozíciu Kanady v Arktíde. Autor uskutočňuje svoju analýzu na zá-klade primárnych zdrojov a článkov v odborných periodikách. Práca konštatuje existenciu konfliktu medzi arktickými štátmi. Ale riziko vypuknutia ozbrojeného konfliktu považuje za malé, pokiaľ zainteresované štáty budú naďalej rešpektovať existujúci právny rámec. Geopolitický význam Arktídy bude v budúcnosti rásť.

🕔︎ 14.02.2012 👁︎ 16.448

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více