Přehled článků autora

Dušan Polanský

Dušan Polanský

Počet článků: 3 Počet shlédnutí: 127.359
Úplný profil autora: Dušan Polanský

Erotika a sadismus v lazaretech za války

Na počátku 1. světové války stálo přímo naivní nadšení politiků i celých národů. Všichni věřili, že válka bude jenom příjemným a vzrušujícím válečným dobrodružstvím, jež velmi brzy skončí. Nebylo ale tomu tak...

🕔︎ 20.01.2001 👁︎ 57.229

Váleční hrdinové bez pohlavních orgánů

Vojáci 2. světové války jsou obvykle v odborných publikacích či dokumentárních filmech prezentováni jako chrabří a stateční bojovníci a samotné dějiny 2. světové války nám jsou většinou vykreslovány jako gigantický střet uskupení států či souboj ideologií. Důraz je položen na přesné popisy průběhu bitev, zvolenou taktiku protivníků, použité druhy a typy techniky s přesným vyčíslením zničených kusů, údaje o nasazené "živé síle" (odporný výraz) a o ztrátách této "živé síly". Zatím se bohužel nenašel ani jeden jediný autor, jenž by soustavně zmapoval a zachytil obrovské utrpení a osobní tragédii vojáků v důsledku těžkých zranění z bojů.

🕔︎ 20.01.2001 👁︎ 44.499

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více