PF 2020 od Admina

Vážení čtenáři, kolegové moderátoři, přátelé,

je čtvrtá adventní neděle, dny se začaly (byť jen velmi, velmi pocitově) opět prodlužovat, Vánoce klepou na dveře a s sebou vedou nový rok 2020.

Když se ohlédnu do svého přání k roku 2019, tak mohu konstatovat, že co se valka.cz týče, mnoho věcí se povedlo. Sloučení fóra a hlavního webu máme úspěšně za sebou, stejně jako sjednocení vzhledu a řadu dalších úprav. Roste nám návštěvnost ze zahraničí, z čehož mám osobně velkou radost, a česká a slovenská čtenářská obec nám zůstává stále nakloněna, za což děkuji jak čtenářům, tak hlavně autorům a moderátorům, bez nichž by nebylo co číst Smile Některé věci se dotáhnout nepodařilo, jak automatizovaný systém pro "platící čtenáře", tak dlouho připravovaný portál Druhé světové války. Je to běh na delší trať, a mezítím nam Google a další organizace diktují, jak máme náš web dělat, a běda, pokud ne. Neustálé upravy, abychom dostáli chuti těchto gigantů, jsou únavné a z mého pohledu v řadě ohledů zbytečné. Google si hledí jen toho, co přináší peníze, a nic jiného ho nezajímá.

Vzdělání, a v našem případě zejména historie, se dostávájí na okraj zájmu, nahrazuje ho konzum a politika. Jsme svědky překrucování dějin, politizace událostí dávno minulých, strhávání vlajek a pomníků, různé rasové a genderové fantasmagorie. Až se zjistí, že na lodi Kryštofa Kolumba nebyl správný poměr žen, černochů a dalších skupin, tak se asi Amerika sama vymaže z mapy ... Je mi z toho smutno, historie je daná a kromě korekcí daných novým výzkumem v archivech či v terénu by se neměla přepisovat podle toho, jak se to té které skupině zrovna hodí.

O to víc si tedy vážím práce, kterou zde den co den řada mých kolegů odvádí, a smekám před nimi onen pomyslný kloubouček. O to víc si vážím vás, čtenářů, kteří si k historii třeba právě na valka.cz hledáte cestu a doufám, že u nás nacházíte stále pestrou nabídku. Pokud ne, neváhejte mi napsat na havelka@valka.cz, co vám tu chybí, v čem se neorientujete nebo co byste ještě rádi viděli - v duchu hesla "Náš čtenář", náš pán se tomu pokusíme vyhovět Smile

Rok 2019 nebyl pro mě osobně rokem, na který budu vzpomínat v dobrém, a snad jen ten výlet do USA byl něčím, co přehluší ty jinak spíše nehezké vzpomínky. Každý rok si přeji, aby ten rok nový byl alespoň o trochu lepší, než ten minulý, a o roce 2020 to platí přinejmenším dvojnásob. A pokud si mohu přát ještě něco, jsou to nové síly do našich řad, a možná i nějaký ten návrat sil starších Very Happy Historie je ze své podstaty nekonečná a každý den přibývá nová kapitola, kterou se snažíme napsat. Chápu, že rychlá touha vypovídat se končí třeba na Facebooku, ale tam také stejně rychle zapadne do hlubin a již to nikdy nikdo nenajde. Ty samé fotky uvidíte postované za měsíc, za dva s těmi samými chybami, na které bylo upozorňováno již stokrát. Tou cestou nejdeme, snažíme se budovat hodnoty trvalé a těch 21 let, co valka.cz letos bylo, je tomu svědkem.

Přeji vám tedy v novém roce 2020 hodně zdraví, spokojenosti a osobních úspěchů, klidu v posledních dnech roku končícího a ať se tu k dalšímu PF opět sejdem.

Váš
Radek Havelka
HM Admin v.r.
URL : https://www.valka.cz/PF-2020-od-Admina-t227494#632851 Verze : 4

Diskuse

Radku, díky za přání. I když jsem v poslední době spíš čtenářem, ale i tak valka.cz je moje srdcovka bez které bych nepoznal tolik skvělých lidí, kterým všem přeju krásné vánoce a to nej nej do roku 2020 !
URL : https://www.valka.cz/PF-2020-od-Admina-t227494#632864 Verze : 3
Rovněž Ti děkuji za přání a snad se všemi Kolegy na fórum přeji nejemom Tobě, ale celé "valce.cz" hodně úspěchů a sledovanosti tak, aby "hosté" na naších stránkách mohli najít vše, co potřebují. Šťastné a veselé svátky přji rovněž všem Kolegům a v roce 2020 kromě zdraví hodně tvůrčí invence.
URL : https://www.valka.cz/PF-2020-od-Admina-t227494#632926 Verze : 0
Krásný?? Vždyť je to červený!!
Ale jinak - krásný rok v jakékoli barvě.
A abych ocitoval a púsobil namachrovaně - nový den je nová stránka, která ještě nebyla ampsaná. A proto na ní bude to, co sami napíšete. A jestli se to nepovede, tak další den píšete zase znova Smile
URL : https://www.valka.cz/PF-2020-od-Admina-t227494#633213 Verze : 0
Snake: hele, to zni skoro jako optimismus... a jsou dny, kdy by se optimisti meli
Palba#2gunfirePalbaPalbaPalbaSmiling Army
jeste bys mohl chtit naznacit, ze treba mame vlasti vuli a tak, a to uz bych teda fakt nesnesl! Very Happy
URL : https://www.valka.cz/PF-2020-od-Admina-t227494#633220 Verze : 2
Optimismus? To bych si nedovolil Smile. Vlastni vule se dost precenuje. Ale treba to kvuli cizi vuli dopadne dobre i tak Smile. Kazdopadne at se dari...
URL : https://www.valka.cz/PF-2020-od-Admina-t227494#633355 Verze : 0
Tiež si dovolím popriať všetkeho dobreho do noveho roku, nech sa daril


Vlasto
URL : https://www.valka.cz/PF-2020-od-Admina-t227494#633358 Verze : 0
Klucííí, všechno nejlepší a hlavně hodně zdraví. Ostatní si můžeme koupit Very Happy.
URL : https://www.valka.cz/PF-2020-od-Admina-t227494#633362 Verze : 1
i přes mou sporadickou aktivitu i mně dovololte, abych vám popřál všechna dobrá NEJ do nové roku a obzvláště našemu Adminovi a jeho projektu valka.cz, bez něhož by se někteří z nás cítili v dnešním světě naprosto ztraceni (třeba já Smile ), děkuji a všem hodně zdraví a i nějaké to štěstí Wink
URL : https://www.valka.cz/PF-2020-od-Admina-t227494#633429 Verze : 0
připojuji se s přáním všeho nej...a každému podle jeho gusta
URL : https://www.valka.cz/PF-2020-od-Admina-t227494#633445 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více