15.6. - OPERACE BARBAROSSA - TENTOKRÁT NA MORAVĚ

Autor: Edgar Pachta 🕔︎︎ 👁︎ 6.842

Před 78 lety, 22. června 1941 překročila vojska nacistického Německa a jeho spojenců hranice Sovětského svazu. Začala Velká vlastenecká válka.

První okamžiky války se chystají letos 15. června připomenout členové KVH Markland Moravia se sídlem ve Skalici nad Svitavou (asi 30 km od Brna, směr Boskovice). Areál Marklandu se pro pořádání akcí s vojensko-historickou tématikou přímo nabízí, takže není divu, že jej členové klubů využívají již několik let – v letním i zimním období. I v sobotu 15. 6. 2019 u příležitosti akce nazvané Operace Barbarossa se zde sejde množství milovníků vojenské historie, kteří zde po celý den hodlají seznámit návštěvníky s výstrojí, výzbroji i způsobem boje v období druhé světové války.

Reklama

Brány Marklandu budou pro návštěvníky otevřeny v době od 11 do 18 hodin, během které si budou moci prohlédnout dobové zbraně a bojovou techniku, stejně jako být svědky dvou bojových ukázek, jejichž scénář již několik měsíců pečlivě připravuje komandýr Drahoš Dokládal se svým štábem. A jak jsem se doslechl, bude zde na diváky čekat překvapení, věrně navozující atmosféru toho tragického období dějin.

Samozřejmě, že pro zpestření programu je také připravena burza militárií, občerstvení atd., takže nezbývá, než si přát dobré počasí.

Na shledanou ve Skalici!

 

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více