Akce z druhé světové války na Moravě - tip na výlet

Autor: Edgar Pachta 🕔︎︎ 👁︎ 8.128

V sobotu 2. června 2018 se v areálu klubu vojenské historie Markland ve Skalici nad Svitavou uskuteční zajímavá akce „oživené historie“, jíž vrcholí série rekonstrukcí bojů, připomínajících osvobození jižní Moravy na jaře 1945.

Reklama

Na přehledném pozemku, jehož část je upravena jako vojenské cvičiště, obklopené meandry řeky Svitavy, bude již od pátku 1. června tábořit více než sto členů klubů vojenské historie v uniformách sovětské, rumunské a německé armády z dob před více než 70 lety.

Ukázky života ve frontové linii, výcviku i boje předvedou pěšáci, kulometčíci, ženisté, kozáci i dělostřelci. K vidění (a svezení) bude také bojová technika.

Nebude chybět ani tradiční burza militarií, stejně jako možnost posezení v místní stylové hospůdce „Muničák“.

Areál Markland najdete ve Skalici nad Svitavou, asi v polovině cesty mezi Brnem a Svitavami, směrem na Boskovice. Více informací na: markland-army@seznam.cz , nebo na přiloženém letáku.

Reklama

Na Vaši hojnou účast se těší pořadatelé i účinkující. Přijďte nás navštívit a povzbudit!

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více