Nejextrémnější zážitky s military tematikou

Autor: Radek Havelka / Admin 🕔︎︎ 👁︎ 11.515

Já osobně jsem vojnu nezažil a možná proto mě tolik zajímají a lákají ty nejextrémnější zážitky s military tematikou. Je skvělé, že nemusí být člověk policista ani voják ve službě, aby si mohl zastřílet z ostré zbraně. Pořídit si zbrojní průkaz a pistoli je pro mě zatím trochu mimo mé finanční možnosti a tak jsem velmi rád využil nabídky zážitkové agentury a objednal si zážitek akční střelba na střelnici. Dokonce jsem si vyzkoušel pumpovací brokovnici i pušku M16, kterou sám používám v airsoftové verzi. Nevěřil bych, že to může mít takový zpětný ráz a zvuk, který vás ohluší. To žádná televize ani hra pořádně neukáže. Tento zážitek mi ukázal, jaké to skutečně je v reálu střílet.

 

Reklama

Uvědomil jsem si, že takové akce, jaké často vídáme ve zprávách a počítačových hrách budou na vlastní kůži taky jiné, proto jsem si vybral další nabídku zážitkového webu esennce.cz - výcvik jednotek S.W.A.T. V airsoftu, který rekreačně hraji, sice prožívám akci na vlastní kůži, ale je to spíše hra a zábava než tvrdá realita, proto tento výcvik, který je braný opravdu vážně a veden profesionály byl nezapomenutelný. Nevěděl jsem jak se pohybovat, jak manévrovat a vůbec, jaké to je být se skupinou zakuklených spolubojovníků, kteří ví co a jak v nepřátelském prostřed dělat.

Tak už jsem věděl, jaké je to střílet i jak se chovat v týmu a přišlo na řadu vyzkoušet si, jak se jezdí v opravdovém terénu v pořádném vojenském autě. Proto odpoledne strávené na tvrzi v Hummer centru bylo mojí další jasnou volbou.

Projet se Hummerem a cítit se jako Arnold Schwarzeneger bylo mým snem již odmala. V té době zde ale taková auta nebyla a proto bylo zjištění, že dnes je možné se jen tak projet podobným strojem za přijatelnou cenu, velmi potěšující. Navíc bydlím jen chvíli cesty od místa konání – malý bonus.

 

Mým ještě neuskutečněním snem je řízení obrněného transportéru BVP. Tento stroj je mnohem extrémnějším dopravním prostředkem, proto se člověk nediví, že projede hodně těžkým terénem. Super je, že se může přidat dalších devět lidí, které můžete svézt. S několika kamarády jsme se už dohodli na projížďce. Nemůžu se dočkat tohoto zážitku. Po něm přijde na řadu asi seskok padákem, nebo pilotování letadla, ale o tom až příště…

Reklama

(placená reklama)

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více