Boj o Kyjev 1943

Autor: Radek Havelka / Admin 🕔︎︎ 👁︎ 21.150

V blízkosti města Letovice pořádá Klub vojenské historie – Pancéřové techniky  Letovice a Nadace pozemního vojska AČR,  ve spolupráci s městem Letovice a dalšími kluby vojenské historie, 18.8. 2007 vojenskohistorickou akci s názvem Boj o Kyjev 1943.

Stejně jako Kursk 1943 bude tato akce směrována k účasti většího množství historické pancéřové techniky a samozřejmě doplňků příslušející k tématice. Uvidíte zde například 6 kusů legendárních tanků T-34, 3 kopie tanku Tiger, německý tahač  Sd.Kfz. 9  FAMO, transportéry Sd.Kfz. 251/1, množství kolové techniky, a dokonce letoun Jakovlev Jak-11 (Let C-11). Rekonstrukce se zúčastní 300 dobově uniformovaných vojáků (tedy členů klubů vojenské historie z ČR i zahraničí).

Reklama

Půjde o rekonstrukci jedné z historických bojových operací při osvobozování města Kyjeva roku 1943. Návštěvníci budou moci shlédnout prezentaci nejen historické ale i moderní vojenské techniky, dobové  tábory a jiné další zajímavosti. Samotná bojová ukázka potrvá cca 90 minut.

Zveme tímto všechny, kteří si chtějí zpříjemnit letní sobotu.

Více informací naleznete na www.kyjev1943.wz.cz

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více