Northrop Grumman MQ-5 Hunter

Northrop Grumman RQ-5 Hunter - přehled variant

Northrop Grumman RQ-5 Hunter - přehled variant




BQM-155A Hunter - 1994, bezpilotní průzkumný letoun krátkého doletu vycházející z IAI Impact; dva benzínové motory Moto Guzzi, pevný podvozek, možnost klasického vzletu a přistání nebo startu z místa pomocí pomocného raketového motoru; postaveno mezi 56-72 kusy, výroba předčasně přerušena kvůli sérii nehod.
RQ-5A Hunter - označení BQM-155A od roku 1998.
MQ-5A Hunter - 2003, malé množství RQ-5A upravených k nesení řízené protitankové submunice BAT.
MQ-5B Hunter - 2005, modernizace firmou Northrop Grumman s větším centroplánem obsahujícím palivové nádrže, závěsníky pro protitankovou submunici Viper Strike a dieselovými motory Mercedes. cca 30 ks.
MQ-5C E-Hunter - 2005, souběžně vyvíjená varianta nabídnutá jako konkurence MQ-1C a kombinující trup MQ-5B s křídly a ocasními plochami Hunteru II; poze prototypy;
F-Hunter - 1998, v Izraeli stavěná obdoba RQ-5A pro Francii, 4 ks.
B-Hunter - 2002, v Izraeli stavěná obdoba RQ-5A pro Belgii, 19 ks.
Hunter II - 2005, navzdory jménu nejde o stroj řady RQ/MQ-5, ale o odvozeninu IAI Heron; jeden motor, větší rozpětí. Prototypy.


www.designation-systems.net
aviationsmilitaires.net
www.avionslegendaires.net
URL : https://www.valka.cz/Northrop-Grumman-MQ-5-Hunter-t254931#700464 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více