Ashmore, Edward Bailey

     
Příjmení:
Surname:
Ashmore Ashmore
Jméno:
Given Name:
Edward Bailey Edward Bailey
Jméno v originále:
Original Name:
Edward Bailey Ashmore
Fotografie či obrázek:
Photograph or Picture:
-
Hodnost:
Rank:
generál major, Air Vice Marshal Major-General, Air Vice Marshal
Akademický či vědecký titul:
Academic or Scientific Title:
- -
Šlechtický titul:
Hereditary Title:
- -
Datum, místo narození:
Date and Place of Birth:
20.02.1872 London (Paddington) /
20.02.1872 London (Paddington) /
Datum, místo úmrtí:
Date and Place of Decease:
05.10.1953 Arundel, Sussex
05.10.1953 Arundel, Sussex
Nejvýznamnější funkce:
(maximálně tři)
Most Important Appointments:
(up to three)
velitel IV. brigády RFC
velitel London Air Defence Area
velitel Territorial Army Air Defence Brigades
Commander IV Brigade RFC
Commander London Air Defence Area
Commander Territorial Army Air Defence Brigades
Jiné významné skutečnosti:
(maximálně tři)
Other Notable Facts:
(up to three)
zakladatel a velitel Royal Observer Corps Founder and Commander of Ryal Observer Corps
Související články:
Related Articles:
Zdroje:
Sources:
en.wikipedia.org
http://www.firstworldwar.com/bio/ashmore.htm
URL : https://www.valka.cz/Ashmore-Edward-Bailey-t104912#375896 Verze : 0
Generálmajor Edward Baily Ashmore CB, CMG, MVO, nastoupil po absolvování Royal Military Academy, Woolwich, Ashmore jako podporučík k Royal Regiment of Artillery 1891 a přidělen ke „Q“ baterii Royal Horse Artillery 1891. Sloužil v Druhé burské válce v Jižní Africe a byl povýšen na poručíka 24. 7. 1894. V únoru 1900 byl povýšen na kapitána a byl vážně zraněn u Sanna´s Post při posílení Kimberley v březnu 1900.
Roku 1904 sloužil jako pobočník u Royal Horse Artillery a studoval roku 1906 na Staff College, Camberley. Byl přidělen jako štábní důstojník do armádního generálního štábu, povýšen na majora a v dubnu 1909 se vrátil do Royal Artillery. Znovu sloužil jako důstojník generálního štábu 3. třídy ( GSO3) a později jako 2. třídy. V září 1913 byl jmenován Assistant Military Secretary Generálního inspektora Zámořských sil a General Officer Commanding-in-Chief Mediterranean Command. V lednu 1914 byl přeložen ke specielní záloze Royal Flying Corps a vycvičen na pilota.
Od listopadu 1914 byl velitelem 1. wingu RFC v hodnosti podplukovníka.V lednu 1916 byl povýšen na brigádního generála a velel 1. brigádě RFC. Následujícího dubna převzal velení 4. brigády. Do dubna 1917 zůstával u hlavního stanu RFC v různých hodnostech, Brevet Colonel, Acting Major General, plukovník a genáralmajor. V dubnu byl jmenován velitelem protiletadlové obrany oblasti Londýn.
V dubnu 1918, kdy se spojily Royal Flying Corps s Royal Naval Air Service a vnikla Royal Air Force byl stále generálmajorem. 19. dubna mu byla hodnost změněna na Air Vice-Marshal. 1.12.1919 rezignoval na službu v RAF.
Koncem války vytvořil zárodek efektivní protiletadlové obrany Londýna, ze kterého vznikl Royal Observer Corps. V roce 1922 byla zodpovědnost za protileteckou obranu přeložena z ministerstva války (War Office) na ministerstvo letectví ( Air Ministry). 1.března se Asmore stal General Officer Commanding the Territorial Army Air Defence Brigades a Inspector of Regular Anti-Aircraft Defences Velké Británie. Ashmore byl prvním velitelem Observer Corps a je považován za jeho zakladatele.
Během 2. světové války velel praporu Home Guard, který vytvořil. V té době mu bylo přes 70 let.



Zdroj:
Viz výše
URL : https://www.valka.cz/Ashmore-Edward-Bailey-t104912#375897 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více