Přehled článků autora

Ing. Miroslav Čársky

Ing. Miroslav Čársky

Počet článků: 3 Počet shlédnutí: 39.219
Úplný profil autora: Ing. Miroslav Čársky

Literární soutěž - příspěvek č.13

V rámci naší literární soutěže začínáme zveřejňovat jednotlivé došlé práce v tom pořadí, v jakém dorazily na náš redakčkní mail. Jedná se o fikci, tedy nikoliv o díla historicky přesná. V komentářích pod článkem máte možnost zanechat svůj vzkaz, jestli se vám práce libí či nikoliv.

🕔︎ 25.01.2009 👁︎ 11.311

Posledných deväť dní

Kurva aj s takým životom. Človek sa vyhne nasadeniu na východnom fronte a tu mám teraz naháňať dajakých ozbrojených hoštaplérov. Touto národnou záhoráckou nadávkou začal polohlasné šomranie strážmajster Jozef Kaffana keď do knihy Žandárskej pátracej stanice v Radošovciach k dátumu 9. júl 1942 napísal „pátranie po neznámom, ktorý strieľal po poľnom hajníkovi Alojzovi Chocholáčkovi v oblasti Vlčí dúl „Čas nástupu do služby 18,00 na dobu potreby.““.

🕔︎ 23.01.2012 👁︎ 17.779

Príspevok k histórii výsadku Manganese

Západný zahraničný odboj za druhej svetovej vojny bol po roku 1989 historikmi, ale aj nadšencami tohto vedného oboru podrobne preskúmaný a publikovaný ako v tlači tak aj v televízii a hlavne vo fenoméne dneška – internete. No nech je archívny výskum akokoľvek podrobný, vždy sa nájdu dokumenty, ktoré dopĺňajú a poodhaľujú minulosť. Obyčajne sa nájdu na takých miestach, kde by ich nikto nehľadal a pri výskumoch zameraných na celkom inú oblasť. Tento Murphyho zákon najčastejšie poznáme z domácnosti, keď hľadáme trenírky a nájdeme stratený snubný prsteň. Mne sa stalo niečo podobné, pri štúdiu v Národnom archíve v Bratislave. Nenašiel som prsteň, ale...

🕔︎ 23.01.2012 👁︎ 13.453

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více