Sraz Humenné-Košice xx.-xx.9.2006

Diskuse

Nasi kolegove ze Slovenska se dohodli na terminu a mistu konani slovenskeho srazu, takze jste vsichni zvani, zde prikladam nabizeny program na tyto tri dny, prosim o potvrzeni ucasti od tech, kteri se tam chystaji !



Martin Drobňák a Panzer pravili :



DEN PRVY (Piatok)


10,00-11,00 - prichod do Humenneho. No teoreticky ten prichod sa da zladit aj inak. Tu zalezi od sposobu dopravy. Aj vlak aj autobus jazdi denne z Prahy.
Po tom čo by sa skupina dala dokopy by nasledoval presun k miestu ubytovania. Miesto ubytovania je kapitola sama o sebe a moznosti (len velmi zhruba) nacrtnem neskor.


13,00 - 14,00 - prichod na miesto ubytovania. Zlozenie veci a nasledne vyrazenie na exkurziu. Prvy den by som navrhoval prioritne sa zamerat na boje I. svetovej vojny a pamiatky s tym spojene.


MOZNE MIESTA NAVSTEVY:


> Osadne - v tejto dedinke sa nachádza krypta s padlými vojakmi z I. svetovej vojny. Je mozne zabezpecit aj zhruba 20 minutovy vyklad ku vzniku krypty.
> Krásny Brod - tu sa nachádza Monastier (klastor), teda skor jeho zbytky, pravoslávnych duchovnych. Pri tomto monastiery sa odohrali pomerne tazke boje, kedy aj klastor vyhorel. V blizskosti je vojensky cintorin vojakov padlich v I. svetovej vojne. Nie je na nom sice o obzerat, ale je dobre ho vidiet, pre ilustraciu v akom zlom stave su cintoriny z tohto obdobia.
> Vodna nádrž Starina - vybudovaná v 80tych rokoch. Zásobuje pitnou vodou cele východne Slovensko. Tu dokazem zabezpecit odborny výklad a tiez zostup do podzemia pod vodnu nadrz. Naozaj je to zaujimave!
> Drevené kostoliky - naozaj velmi pekne pamiatky. Nachádzaju sa vo viacerych obciach, takze podla trasy by sa zvolilo, kde sa zastavi.
Mimo ine su v tychto dedinach: Hunkovce, Ladomirova, Semetkovce, Kalná Roztoka.....
Kostoliky sa daju absolvovat aj v druhy den vyletu. Je vlastne nepodstatne, kedy ale oplati sa pozriet. Jeden z kostolikov je aj vo vystahovanej obci Dara (pri Starine)
> Medzilaborce - mestecko. Celkom fajn je muzeum Andyho Warhola, ale pre nas je zaujimavejsie velke mnozstvo vojenskych cintorinov z I. svetovej vojny a tiez pamatnik padlim prislusnikom Ceskej druziny. Tu mozem znova zabezpecit zhruba 30-minutovy az hodinovy vyklad.
> Miesta bojov- je mozne vyjst aj na koty, kde sa odohrali najtazsie boje, ale podotykam, ze sice je pekny vyhlad, ale necakajte nic extra. Ja osobne mam velmi rad tieto vyjazdy na koty, ale pre bezneho cloveka to moze byt nuda. Ale davam do ponuky. Toto je casovo troska narocnejsie.


Prichod na ubytovnu odhadujem medzi 20,00-21,00 hod. Vecer volny. Kto bude unaveny moze ist spat, kto chce moze posediet pri pivecku



DRUHY DEN
(Sobota)


Tento den by som venoval KDO
Konkretne budicek by musel byt zhruba okolo tej 8,00. A nasledoval by presun.


MOZNE MIESTA NAVSTEVY:


> Vojenské múzeum Svidnik- no rozhodne by som zacal tam. Odborny vyklad sa samozrejme da zariadit. Vzhladom na to, ze s tymto muzeom som spolupracoval a spolupracujem tak privitanie by malo byt vrele : )
> Vysny Komarnik, resp. Dukelsky priesmyk- tu stoji za to si pozriet areal pamatnika a tiez by sme absolvovali vystup na vyhliadkovu vezu
>Hunkovce - vojenský nemecky cintorin. Naozaj velmi pekne upraveny. Aspon na polhodky sa tam oplati zastavit
> Udolie smrti- tu je tiez co pozerat. Ono v sobotu by sa dal program velmi flexibilne zariadit. naozaj podla vasich pripomienok by sa dala vytvorit trasa.
> Tokajik - tiez miesto represalii, ktore sa udiali pocas II. sv.voj. Bola tu kedysi pamatana izba, a myslim, ze po dohode by sa dala navstivit


Naozaj sobota by sa niesla v znameni navstevy bojov ktore prebiehali pocas KDO. Tu staci dat Vase navrhy a ja zistim co by sa dalo robit.
20,00- predpokladany navrat. Vecer posedenie pri ohni.....



TRETI DEN (Nedela)


Tu si myslim, ze by bolo fajn navstivit tie Kosice co spominal tusim Panzer.
> Humenne- doobedu by som eset sa rad aspon na hodinku zastavil v Humennom. Tam sa da pozriet kastiel a tiez pekny skanzem. Je to blizsko seba, takze by sa to zvladlo rychlo. Odborny vyklad k historii mesta samozrejmostou.
> Kosice - tu by sa uz realizoval Panzer. V Kosiciach je naozaj co pozerat.


Mne osobne este napadli aj Presov a Bardejov. Zvlast Bardejov je naozaj pekne mestio, lenze nemam tam nikoho znameho co by bol schopny podat dobry vyklad o historii mesta, takze tie Kosice ma celkom zaujali.


Vo vecernych hodinach odjazd domov.



UBYTOVANIE
Moznosti je viacero. Zalezi od poctu ucastnikov. Osobne vzhladom na to, ze dva z troch dni by sa konali na severe vychodneho Slovenska nie je vhodne ubytovat sa ani v Presove, ani v Kosiciach. Je to dost od ruky.
Moznosti:
- Hankovce - rekreacne zariadenie. je to v prirode. Naozaj pekne tam je!
- Sninske rybniky - tam mám znameho. Su to asi pred dvoma rokmi zrekonstruovane chatky. S majitelom sa da dohodnut a vecer by vedel spravit uzasne posedenie. Zazil som, viem o com hovorim.
- Kamenica nad Cirochou - tam som nebol, ale kolega tam zazil par akcii, vraj je tam fajn. ä
- Rokytov pri Humennom - skola v prirode. Nepoznam musel by som sa informovat.
- Bystra - detsky tabor, Krasne prostredie, len troska od ruky.


Naozaj, ak by som mal co i len troska vacsiu istotu kolko ludi pojde, tak by som zistil aj cenu. S tym, ze KVH Beskydy urcite pomoze ako sa da.
Co sa tyka dopravy. Moznosti su dve a to bud na vlastnych autach. KVH Beskydy, moze zabezpecit dve (5 miestne) auta, co je teda sakra malo. Realnejsie sa mi zda prenajatie mikrobusu. Cenu by som zistil, ale predpokladam, ze nic tragicke.
- --


Panzer edit:
Toľkoto Martinov návrh.


Myslím, že termín je už viac menej istý - teda 23.-25.6.2006 (piatok - nedeľa)


Ako som už písal, zabezpečím Košice s výkladom, trvanie cca 4 hodiny a potom môžme skočiť do leteckého múzea (ak bude konečne otvorené Rolling Eyes ). Z Košíc je potom možný odjazd vlakom alebo busom smer Žilina - Praha. Vlaky i bus chodia týmto smerom často.


Ad doprava: zisťoval som prenájom mikrobusu cez rent a car a sú to celkom slušné sumy. Ak by nás bolo viac tak 21-miestny mikrobus by stál cca 15-20,-Sk za km + 90,- Sk/hod stojné (9-miestny 12,-Sk/km). Pri väčšom počte km sa stojné neúčtuje. Nedokážem odhadnúť, koľko by sme asi najazdili, ale myslím, že lepšie by bolo dohodnúť požičanie od nejakého kamaráta, ak takého Martin má. Ja môžem prípadne poskytnúť ďalšie štyri miesta vo svojom aute.


Ad ubytovanie: prihováram sa za Sninské rybníky, už som tam bol a je tam pekne.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159166 Verze : 0
Tož já sa hlásím Smile
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159182 Verze : 0
Program vypadá opravdu zajímavě,tož ja sa taky hlásím Smiling Army


Malá oprava termínu: pátek - neděle je 23 - 25.6 2006 - to aby tam někdo nečekal už od čtvrtka Laughing
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159204 Verze : 0
Tiež potvrdzujem svoju účasť a zároveň nabádam tých, ktorí ešte nie sú rozhodnutí, aby prišli, lebo program , ktorý pripravili Martin Drobňák s Panzerom je skutočne zaujímavý, takže nudiť sa rozhodne nikto nebude


A aj keď to je pre väčšinu skutočne dosť ďaleko, myslím, že to stojí za to a teším sa na stretnutie s ďalšími "válkarmi" Smiling Army
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159205 Verze : 0
V Košiciah sa má 14.6.2006 otvoriť Múzeum letectva sú tam zaujímavé
lietadlá. Dovolím sa prihlásiť na Sraz 23.-25.6. v Košiciach.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159228 Verze : 0
Napadá mě (pro účastníky z ČR) - asi pojedem stejným vlakem, ne?
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159242 Verze : 0

Citace - jirka vrba :

Napadá mě (pro účastníky z ČR) - asi pojedem stejným vlakem, ne?

Souhlasím, až nas bude víc tak to dáme dohromady,těch vhodných rychlíků na východ zas tolik není.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159280 Verze : 0
No já sice nemůžu dnes tvrdit, že pojedu (jasno bude až tak 30.5.), ale vzhledem k tomu, že je v místě srazu potřeba se přemistňovat nechceš jet Jirko autem - pokud pojedu, tak nebude problém se cestou tam vystřídat za volantem, ale do mého by jsme se asi více jak 3 lidi z bagáží nevešli.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159288 Verze : 0
Zbycho: No já nevím odkud seš, ale vlaky jsou vpodstatě dva - jeden jede 20:28 z Prahy, 0:38 je v Přerově (toť má domovina Wink ) a je 6:57 v Košicích. Druhej jede 21:34 z Prahy, 2:17 je v Ostravě (nestaví v Přerově) a 7:50 v Košicích. Případně 23:59 z Prahy, přes Přerov, ale ten je v Košicích až v 9:50, to je asi pozdě. Nemusím asi říkat, že by mi nejvíc vyhovoval ten první Smile To jen abysme věděli, když budeme uvažovat o přepravě (vlacích, autech, letadlech), jak na tom sme Wink
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159308 Verze : 0
Myslím, že by nebol veľký problém, ak by ste prišli priamo do Košíc, pretože tam Vás viem vyzdvihnúť a odviezť na miesto zrazu, ako bude dohodnuté.


Takže ak vás nebude viac ako štyria (toľko mám miesta v aute) tak nemusíte riešiť príchod do Humenného. Prípadne, ako som to už písal Zbychovi, môžte prísť aj o deň skôr, prespíte u mňa v dome a na druhý deň sa presunieme na miesto zrazu.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159310 Verze : 0
kapa: jsem z Karviné,kde bych taky chtěl nasedat ale není problém pokud by to bylo nutné dojet k vlaku do Č. Těšína.prošel jsem si jizdní řád a nejvíce se mi líbi (je rychlý a bez přestupu) ten co je je v Košicích až v 9:50.Teď je otázka jestli to je pozdě nebo ne?Hodně se mi líbí varianta s noclehem kterou mi nabídl panzer.Takže máme ještě měsíc na to abychom ten "drang nach osten" Smiling Army domakali ke spokojenosti naší i organizátorů.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159392 Verze : 0
Již dopředu vím že se tohoto srazu nemůžu zůčastnit,ale pokud někdo váhá nad svou účastí,já mu to mohu s čistým svědomím vřele doporučit.
Možná bych připoměl zda by nestál za návštěvu i Dargovský průsmyk.
A když už budete v Humenném,doporučuji romantický výlet do osady s poetickým názvem Podskalka. Myslím,že někteří uvidíte to,co jste ještě neviděli. Twisted Evil
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159404 Verze : 0
Samozřejmě, když se domluvíme na přesunu po vlastní ose, tak by to neměl být problém - žádanky na vozidlo si schvaluju sám Smile


Střídat ani nepotřebuju - Košice sem jezdíval služebně a po cestě sem ještě 10 hodin šrouboval Wink


Jen je potřeba se domluvit ... zkusím to propočítat penězově ... taky to souvisí s tím mikrobusem pro přesun na místě...
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159490 Verze : 0
Predbezne sa hlasim ze pridem.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159609 Verze : 0
Vynikajucu, tak ja sa v priebehu tyzdna poinformujem o moznostiach a cene ubytovania. Taktioez skusim oslovit jedneho kolegu s autobusom a uvidime co sa da spravit.
Program pripravim ako som spominal na piatok a sobotu. Nedelu by zabezpecoval Panzer. To sa dohodneme a vysledok dohody tu v dohladnej dobe hodime.
Do konca tyzdna sa pokusim zistit kolko by cela ta parada asi vysla. Do soboty (tj.: 27.5.2006) sa tu pokusim uz vyvesit zavezny program aj zhruba naklady na cely zraz.....
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159610 Verze : 0
Inak co sa tyka auta, tak jeden voz mozem poskytnut aj ja (3-4 miesta volne). Ale preprava v sobotu, to odporucam prenajat si mikrobus (resp. bus)
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159611 Verze : 0
este co sa tyka dopravy, tak ako som pozeral tak program zacina v humennom, a z prahy o 21.34 kazdy den chodi nocny vlak priamo bez prestupov do humenneho. v humennom je o 10.00 rano


takisto z prahy ide autobus kazdu noc o 22.35 a v humennom je takisto rano o 10.00.


inac neviem ci ma uz mato pocital alebo nie ale takisto mozem zohnat auto, 3-4 miesta volne.. (snad Razz )
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159625 Verze : 0
Dobre,už vás nemienim napínať takže Jáchyme hoď mě do stroje-hlásim sa aj ja. Smile
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159721 Verze : 0

Citace - chlmcan :

este co sa tyka dopravy, tak ako som pozeral tak program zacina v humennom, a z prahy o 21.34 kazdy den chodi nocny vlak priamo bez prestupov do humenneho. v humennom je o 10.00 rano


takisto z prahy ide autobus kazdu noc o 22.35 a v humennom je takisto rano o 10.00.


inac neviem ci ma uz mato pocital alebo nie ale takisto mozem zohnat auto, 3-4 miesta volne.. (snad Razz )



Jasne Feky. S tebou pocitam! Prides z Prahy??? Mozes robit ceskym kolegom sprievod az do HE Very Happy Nieco ako donaskova sluzba Wink
Ja tak uvazujem, ze piatok a nedelu si vystacime s vlastnymi vozmi, ale na sobotu by to chcelo mikrobus. Vies, piatok vecer by som rad posedenie pri ohni vecer spravil a potom rano aby mal kto soferovat. aj preto na sobotu radsej bus Embarassed
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159728 Verze : 0
Takze zatial sa zavezne hlasia:
Kapa
Zbycho
Elvis
Jirka Vrba
Capssman
Haspeklo


Otazka:
Shimmansky ty planujes na cely zraz prist, alebo len Kosice?


+ este Ja a Panzer a Chlmcan


Takze stav zatial: 9 (10?)
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159729 Verze : 0
jasne ze pridem taku akciu si v rodnej domovine nenecham ujst. a je vysoko pravdepodobne ze pojdem z prahy 22.6 (skor skusky asi nestihnem porobit, teraz sa mi pre skuskove dosral cely system, clovek sa par mesiacov flaka a nakoniec pride na to ze v jednom tyzdni ma pisat 7 pisomiek Sad( ) takze by som mohol urobit ceskym kolegom z prahy sprievod nech sa na "dalekom vychode" Smile) nestratia..
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159738 Verze : 0
U mňa prpadá do úvahy len košické stretko...aj to bez záruky.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159763 Verze : 0

Citace - chlmcan :

jasne ze pridem taku akciu si v rodnej domovine nenecham ujst. a je vysoko pravdepodobne ze pojdem z prahy 22.6 (skor skusky asi nestihnem porobit, teraz sa mi pre skuskove dosral cely system, clovek sa par mesiacov flaka a nakoniec pride na to ze v jednom tyzdni ma pisat 7 pisomiek Sad( ) takze by som mohol urobit ceskym kolegom z prahy sprievod nech sa na "dalekom vychode" Smile) nestratia..

Ja som na tom podobne. Nam dali terminy na skuskove az na jun, ale tak do 20. juna by som mal mat uz vsetko OK. Fajn, takze pocitam s tebou Smile
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159765 Verze : 0
Tak pokud se nic nestane, tak na sraz dorazím.


Jirko jak s tou dopravou - autu dávám absolutní přednost a pokud by se nejelo tak dojedu do Košic autobusem přímo od nás (Příbram).
Vlak odmítám ze dvou důvodů a) cena, b) moc velké riziko krádeže (obzvláště na této trase a v nočních spojích s tím už mám pár zkušeností).
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#159997 Verze : 0
Tou dobou mám sice ještě ZK období, ale doufám, že tou dobou už budu mít vše hotovo. Rád bych dorazil, ale bohužel je to nejisté vzhledem k těm zkouškám.


Bratr řikal, že by se mu tam docela chtělo jet taky. Bratr by asi jinak než autem nejel. Ostatně nejen vlak má trase velmi rozdílnou kvalitu. I některé autobusové spoje "stojí za to". Pohyb bysme tedy měli zajištěn po vlastní ose. Ostatně, když se to nebude večer přehánět s alkoholem, tak by nebyl problém se na místě přesunovat vozy, ne ?



Jak je to vlastně s tím ubytováním. A jaká je orientačně cena ? Nemám vůbec přehled.


BTW: Potřebuju pro cestu na Slovensko pas nebo stačí OP ? Počítám, že hranice do Polska či na Ukrajinu přecházet nehodláme Smile


Uff. Doufám, že to stihnu složit a vše vyjde. Rád bych se tam podíval. Rád bych navštívil i oblasti spojené se SNP. Banská Bystrica apod. Kvůli diplomce. No nic uvidíme jak to dopadne. První krok je zkouška již tuhle středu, tak mi držte palce Smile
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160006 Verze : 0
No co sa tyka Ukrajiny, tam treba pas a pevne nervy. Nie je problem sa dostat tam, ale naspat (dlha cakacia doba na hraniciach).
Na Slovensko a do Polska staci OP (ale ja nosim aj pas pri sebe - neviem preco .) )
Ubytovanie sa vybavuje a ako som napisal, do konca tyzdna dam orientacnu cenu. Ale nebude to vela!
autobus na sobotu by bol vyhodou, ale ak sa inak nebude dat, tak sa pouziju auta, ale ten bus je lepsi, verte mi!



Ale neni v plane ist ani do Polska ani na Ukrajinu!
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160032 Verze : 0

Citace - dav :

...dojedu do Košic autobusem přímo od nás (Příbram).



Z Příbramy do KE chodí myslím denne fa Hejnal tourismo a ako som to už písal môžem ubytovať tak troch válkarov u mňa doma v Košiciach, ak by ste prišli napr. už vo štvrtok. Môžu byť aj štyria, ale už to nebude také pohodlné Very Happy .


RoBoT: Bystrica je z východu trocha od ruky, a preto sa s ňou v programe východoslovenského zrazu nepočítalo. Aj keď je tam teraz veľmi pekná expozícia v Múzeu SNP. Trocha off topic- bol som riadne prekvapený, keď som tam videl veľkosti uniforiem, či už Waffen-SS alebo hoci škpt. Fajtla. Dnes by sa do nich sotva obliekol tak dvanásť-trinásť ročný chlapec Shocked


Len zopakujem, že v zmysle bilaterálnej dohody medzi SR a ČR a tiež vzhľadom na členstvo oboch naších vaterlandov v EÚ na cestu z ČR do SR ti postačuje občiansky preukaz, resp. identifikačná karta, či ako sa to teraz volá.


Malé zhrnutie:


zatiaľ prejavili seriózny záujem:
1/ Kapa
2/ Zbycho
3/ Elvis
4/ Jirka Vrba
5/ Capssman
6/ Haspeklo
7/ dav
8/, 9/ RoBoT+brat
10/ Shimmansky
11/ Chlmcan


+ Martin Drobňák a ja


14/ Brano len v nedeľu v KE


Teda spolu 13 (14) ľudí
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160046 Verze : 0
Díky za info.


Jen pro jistotu zopakuji. Není zatím vůbec jisté, zda budu moci dorazit. Rád bych, ale zatím je ve hře příliš mnoho neznámých Smile A s bratrem jsem o tom mluvil jen velmi zběžně.


BB bych rád viděl, ale zatím těžko říci, zda vůbec pojedu, natož zda se bokem zastavím v BB. Nijak to nebylo myšleno jako návrh na součást srazu Smile Smile Je mi jasný, že je to krapet "z ruky" Smile Smile
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160051 Verze : 0
Pánové vy z toho děláte kovbojku. V čem je ten autobus lepší, to fakt nevím. Dovedu si jen těžko představit jak tě někdo okrade ve vlaku, v kupéčku kde se navíc můžeš zamknout. Akorát tu cenu nevím, když si vzpomenu tak se na to na nádraží zeptám.


Ale jinak mě je to fuk, pokud by to Jirkovo auto nakonec jelo, tak se samozřejmě přidám, jinak ale bez problémů pojedu vlakem.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160061 Verze : 0
Keď už robíte zoznamy, plánujem aj ja, ale ešte neviem naisto. preto som nič nepísal doteraz - ešte potvrdím svoju prípadnú účasť. Cool
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160065 Verze : 0

Citace - kapa :

..... V čem je ten autobus lepší, to fakt nevím. Dovedu si jen těžko představit jak tě někdo okrade ve vlaku, v kupéčku kde se navíc můžeš zamknout. .....



Podle platného přepravního řádu se zamknout nemůžeš. Sad .
Pro mě je bus lepší v tom že jede přímo od nás a oproti vlaku je konkrétně tenhle pohodlnější Smile .


Add cena :
Vlak jen úsek Praha - Třinec 538,-Kč (Z kartu a podobné blbosti nevedu Sad )
Bus Příbram-Košice 580,-Kč
Což je hodně velkej rozdíl.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160074 Verze : 0
Dovolím sa pripojiť k debate o spôsobe dopravy. Vo vlaku sa kradne jedna radosť hlavne v noci aj v lezátkovom vagóne, kamarát jazdí ako sprievodca tak mám od neho informácie,nieje to nič príjemné. Za cestu na Slovensku pripočítať dalších 600 kč, unás je to drahšie. Tak cesta autobusom vychádza lacnejšie, Hejnal odchádza z Prahy o 21:00 príchod do Košíc je 07:00, možnosť pokrašovať autobusom na miesto ubytovania.
Čo sa týka Leteckého muzea v Košiciach má byť znova otvorené v júny sú tu oslavy 100. výročia lietania v Košiciach, tak sa necháme prekvapiť,
oslavy sa majú konať 16.-18.6.2006 tak dám informácie ako to dopadlo s muzeom.
Vojenské muzeum vo Svidníku-exponáty na volnej ploche fotenie bez problémov.V muzeu je sprievodca v cene stupného len zákaz fotenia,
bol som tam odporúčam návštevu.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160118 Verze : 0
Tak jestli je to s těma cenama tak, tož to je jednoznačně lepčí auto - jen tak rychle sem propočítal Bo-Košice 470km


Tj:
velmi zhruba (4 lidi do auta):
4,7*7*30/4 = cca 250 Kč


Takže tamazpátky 500 + nějaký popojíždění ... jánevím 600-650 Kč


BTW - stejně už jsem auto rezervoval Smile
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160192 Verze : 0
No tak jestli je to cenově o tolik výhodnější, tak to potem ja. Eště se pro jistotu zeptám na tu cenu vlaku. No a kdo by byli ti čtyři lidi? Smile
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160222 Verze : 0
Jirko naznač itinerář tvé trasy na východ.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160224 Verze : 0
Kratka otazka: ma niekto z Vas kameru? Ked ano, nech ju donesie, nech je zraz aj filmovo zaznamenany Smile
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160249 Verze : 0
Mrzí ma že sa nemôžem zúčastniť. Akúrát tento týždeň ako napotvoru sa mi otvorilo vrece spovinnosťami, ktoré som doteraz úspešne odkladal na neskôrSad Dúfam že sa vám na Slovensku bude páčiť a nabudúce sa už určite nejako uvolním...
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160279 Verze : 0
cestoval som aj vlakom aj autobusom a vlak je trosku drahsi, ale na druhej strane je ovela pohodlnejsi (hlavne ked si clovek priplati za lehatko Smile ) na druhej strane, ked ide clovek vlakom a kupuje si hned aj spiatocny listok tak to ma lacnejsie a ked ide nejaka partia tak este dostanu aj skupinovu zlavu.(skupina uz je aj ked cestuju dvaja ludia)


viem ze moja teta isla asi pred dvoma mesiacmi na trojdnovy vylet do prahy z humenneho, isli dvaja a ked pocitali kolko ich vyde vlak a autobus tak vlak bol pre nich vyhodnejsi. pretoze dostali tieto zlavy, ktore v autobuse nedostanete.


co sa tyka zamykania a kradnutia, uplne v pohode sa zamykam, je tam aj retaz a co viem (opisujem spoj praha-humenne) tak tam bolo pekne napisane aby sme sa zamkli a pouzili aj retaz na zamknutie. co sa tyka kradnutia stale zalezi na akych ludi natrafite v kupecku, su ludia a ludia, najlepsie je ked sa jedna partia dohodne a idu do jedneho kupecka, potom neni problem s kradnutim.


a dalej odporucal by som pozerat priame spoje z prahy do humenneho, nevidim zmysel ist praha-kosice a potom v kosiciah hladat spoje ktore pojdu do humenneho. z prahy kazdy den chodia aj busy aj vlak do humenneho.


tolko k cestovaniu vlakom a autobusom.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160450 Verze : 0

Citace - chlmcan :

cestoval som aj vlakom aj autobusom a vlak je trosku drahsi, ale na druhej strane je ovela pohodlnejsi (hlavne ked si clovek priplati za lehatko Smile ) na druhej strane, ked ide clovek vlakom a kupuje si hned aj spiatocny listok tak to ma lacnejsie a ked ide nejaka partia tak este dostanu aj skupinovu zlavu.(skupina uz je aj ked cestuju dvaja ludia)


viem ze moja teta isla asi pred dvoma mesiacmi na trojdnovy vylet do prahy z humenneho, isli dvaja a ked pocitali kolko ich vyde vlak a autobus tak vlak bol pre nich vyhodnejsi. pretoze dostali tieto zlavy, ktore v autobuse nedostanete.


co sa tyka zamykania a kradnutia, uplne v pohode sa zamykam, je tam aj retaz a co viem (opisujem spoj praha-humenne) tak tam bolo pekne napisane aby sme sa zamkli a pouzili aj retaz na zamknutie. co sa tyka kradnutia stale zalezi na akych ludi natrafite v kupecku, su ludia a ludia, najlepsie je ked sa jedna partia dohodne a idu do jedneho kupecka, potom neni problem s kradnutim.


a dalej odporucal by som pozerat priame spoje z prahy do humenneho, nevidim zmysel ist praha-kosice a potom v kosiciah hladat spoje ktore pojdu do humenneho. z prahy kazdy den chodia aj busy aj vlak do humenneho.


tolko k cestovaniu vlakom a autobusom.



Sme si uz cosi odcestovali na tej trase, ze Chlmcane Laughing
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160504 Verze : 0
Martin Drobňák: už dlouho jsem necestoval vlakem vašim směrem,tak se ptám je to opravdu takové drama???
Naposledy jsem jel Košíčanem, směr Praha a byl to věru zajímavý zážitek... Rolling Eyes
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160508 Verze : 0
Abych něco napsal k té cestě autem....


Já su z Brna, na Slovensko se dá jet


1-přes Hrozenkov
2-přes Broumov-Bylnici
3-přes Makov


a pak Žilina-Poprad atd...


Záleží na tom, koho bych kde vyzvedával


Tak napište kdo by měl zájem ať to vymyslíme Wink
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160524 Verze : 0
Vyzerá to tak, že sa zúčastním, nakoľko som zrobil skúšky Smile


Pojdem vlakom z Bratislavy . Martin, ako je to z príchodom? Do Košíc idú vlaky furt, ale Humenné - tam mi vychádzajú dosť nepriaznivé časy príchodu: 0:19; 18:08; 20:41 a 21:42 (piatok)
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160531 Verze : 0
to koba:


Neviem, koľko ľudí by prišlo vlakom či busom do KE, ale ak budete tak traja-štyria tak vás môžem vyzdvihnúť na stanici a potom pôjdeme na miesto zrazu mojim autom.


BTW: doposiaľ prihlásení


1/ Kapa
2/ Zbycho
3/ Elvis
4/ Jirka Vrba
5/ Capssman
6/ Haspeklo
7/ dav
8/ koba
9/ Shimmansky
10/ Chlmcan


+ Martin Drobňák a ja (11/,12/)


13/ Brano len v nedeľu v KE
14/, 15/ RoBoT+brat - zatiaľ neistí
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160552 Verze : 0
to panzer: já předběžně hlásím příjezd vlakem do Košic ve čtvrtek kolem 22 hodiny,jak jsem ti již psal... Wink
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160557 Verze : 0
Zbycho - jasné, počítam s tým.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160558 Verze : 0
Ide ešte niekto vlakom piatok ráno???


IC 501 Kriváň je v Košiciach 10:47
zastávky: BA, Trnava, Trenčín, Žilina, L. Mikulas, Poprad, Kysak


Alebo ešte takto: Dojde ešte niekto vlakom v piatok ráno do Košíc?
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160559 Verze : 0
K tomu autu - ať počítám jak počítám, zatím sme jenom tři (a to ještě nevím jestli dav už najisto potvrdil účast). Při pohledu na seznam přihlášených jsou jen dvě možnosti kdo by ještě mohl jet s náma - koba z Bratislavy a nebo Capssman. Ovšem ten asi nepojede z Trenčína, že? Zkuste se vyjádřit, vy dva dotyční Wink
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160610 Verze : 0
Mna neriešte. Ja pojdem určite vlakom.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160621 Verze : 0

Citace - Zbycho :

Martin Drobňák: už dlouho jsem necestoval vlakem vašim směrem,tak se ptám je to opravdu takové drama???
Naposledy jsem jel Košíčanem, směr Praha a byl to věru zajímavý zážitek... Rolling Eyes



ja som najcastejsie cestoval autobusom a to bolo uplne vpohode. Normalka, kupil som si miestenku, v Prahe nastupil v Humennom vystupil. Uplne vpohode. Vlakom som cestoval menej (o tom vie viac chlmcan), ale tiez sa to dalo. V Humennom som sadol, v Prahe vystupil. Takze neviem, ja sa nemozem na cestovanie vobec stazovat.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160623 Verze : 0
no absolutně ale opravdu absolutně nic neslibuju ale pokud mi do toho nevleze nic důležitého a budou money ... tak bych se snad přejel i podívat Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160946 Verze : 0
to Standa:


sľubovať nič nemusíš, stačí keď prídeš Very Happy .
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160948 Verze : 0
to Standa : když už se náhodou rozhodneš tak odkud by jsi vyjížděl?Žeby Karviná ???
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#160990 Verze : 0
Jasně- pokud bychjel tak byto bylo z Karviné, ale uvidím jak budu mít ten čas a peníze - obojí může být problém.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#161119 Verze : 0
to Martin Drobňák:pokud by to šlo tak prosím napiš jak hluboko bude třeba zatit válečnou sekeru do vaších slovenských futer Laughing čili kolik nás ten víkend na východě bude asi stát.Díky.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#161900 Verze : 0
Sakra chlapi, ani nevíte, jak mě štve, že se nemohu zúčastnit! V sobotu 17. musím být v jižních Čechách na srazu 45 let po maturitě, pak musím objet místní přátele a když už tam budu, tak západní Čechy, severní Čechy a než zaparkuju zase doma, bude konec týdne.
Mrzí mě to hlavně proto, že to, co bych uviděl takhle, tak sám neobjevím!
Kluci, vezměte sebou někdo GPSku a až budete psát reportáž o tomhle vejletě, dejte tam i souřadnice navštívených míst!
Škoda, že se to nedalo uskutečnit o těch pár dní později (kolem toho 5.-6.7.).
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#161917 Verze : 0
to Fantan :


Je fakt škoda že neprídeš, bolo by o čom rozprávať. Bohvie, kedy sa zase niečo podarí zorganizovať tu u nás. A čo sa týka dátumov, vieš ako to chodí. To čo by vyhovovalo tebe, nebude vyhovovať ďalším dvom Confused . GPS žiaľ nevlastním, je to zatiaľ dosť drahá záležitosť. Ten Mountfield ich u vás rozdával za korunu, že ju má každý?


to Zbycho:


Ohľadom nákladov budeme možno múdrejší zajtra, kedy sa máme s Martinom aj za tým účelom stretnúť. Ale určite to nikoho z vás nezruinuje Very Happy My východniari sme pohostinní, takže "še nebojce". Alebo po slovensky - nebojte sa Very Happy .
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#161922 Verze : 0
Fantan: Já nevím kdes přišel na to že všichni máme GPSku, já vím jenom že ju dostal jeden známej (pro Panzera: rozdávali ju ke kolu dokonce zadarmo Wink ) a hned cestou z toho obchodu (jel na tom novým kole) se ztratil Laughing Laughing Laughing


Neplavete tam na východě?
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#161998 Verze : 0

Citace - Panzer :

Ale určite to nikoho z vás nezruinuje Very Happy My východniari sme pohostinní, takže "še nebojce". Alebo po slovensky - nebojte sa Very Happy .

Já še nebojím ,jedině žeby se kurz naší tvrdé měny po těch slavných volbách moc zbláznil... Laughing
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162006 Verze : 0
Dnes na "pracovnom obede" sme s Martinom prejednávali detaily stretka, bližšie info vám podá on sám, jakožto hlavný organizátor. Ako pomocný organizátor mám oprávnenie poskytnúť médiám len tú info, že ubytovanie s vodou, plynom a elektrinou je zabezpečené, spacák je však nutný. Jedlo a pitie bude v dostatočnom množstve.


Ad GPS: Fantan mi to už cez SZ vysvetlil (vďaka Jirko).


to Kapa: plávame, ale dnes je to už lepšie, voda trocha opadla, vďaka čomu je prejazdná už aj diaľnica z KE do PO, takže som mohol nastúpiť pracovnú smenu bez prekážok Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162011 Verze : 0
Panzer-super, na toto som sa chcel spýtať,že či bude potrebný spacák.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162014 Verze : 0
Vzhladom na to, ze som prave dorazil domov a za hodinku odchadzam zase prec, tak len v skratke:
1. Ubytovanie ako spomenul Panzer je zabezpecene. Ubytovanie bude zadarmo s tym, ze necakajte nejaky velky luxus. Ak chcete luxus, tak mozem objednat hotel, ale to by uz trebalo platit. Tak je ubytovanie zadarmo.
2. Strava - bude zabezpecenena piatok vecer, sobota rano - obed - vecer. Nedela rano - obed (tak Marek?)
3. Napoje a ine slasti zivota budu pripravene podla moznosti a dostupnosti Smile
4. Bus na sobotu - to je jedina polozka vyletu na ktoru sa bude treba skladat. Odhadujem predbezne (dnes som poslal trasu na vypocet kalkulacie ceny u dopravcu), na osobu zhruba 300-500 sk
5. Doprava piatok a nedelu bude vykonana na nasich autach. Ja mam k dispozicii 2 + Marek 1 = 3 Smile


Zatial len tolko velmi rychlo. Vecer ked sa vratim, popripade zajtra v priebehu dna tu este hodim trasu na sobotu a mozne miesta navstevy na piatok.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162116 Verze : 0
Presne ako píše Martin.


Piatok večer jeme na chate (moje grilované špeciality), sobota ráno raňajky na chate, v sobotu na obed Martin zabezpečí "rezňové balíčky" na cestu, večer Martin vybavil guláš z diviny (špeciálne na to sa tešímSmile ), nedeľa ráno raňajky na chate, obed v reštaurácii v Košiciach na môj účet.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162126 Verze : 0
Já myslím že nikdo nepočítal s tím, že bysme se neskládali na jídlo, proč byste nás měli živit ze svého? Smile
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162173 Verze : 0

Citace - kapa :

Já myslím že nikdo nepočítal s tím, že bysme se neskládali na jídlo, proč byste nás měli živit ze svého? Smile
¨
Souhlasím !!! To že se povedlo zajistit laciné ubytování nebo dokonce zadarmo určitě všichni uvítaji ale s tím hoštěním nelze souhlasit.Chápu,že jste pohostinný národ ale jak se říká kamarádi buďme ale dluhy si plaťme... Wink
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162204 Verze : 0
Dobre, dobre... Very Happy . Nemusíte sa hneď tak čertiť Evil or Very Mad


Chceli sme tým len povedať, že sa takými prízemnosťami ako sú jedlo a pitie nemáte zaťažovať Smile, a že to všetko je vybavené (inými slovami - bože, aký sme šikovní Very Happy ). Napr. v KE mi urobia v reštaurácii režijné ceny, aké vy nedostanete, takže no problemo. Aj tak už dosť miniete za cestu.


Ak chcete silou mocou prispieť, nikomu brániť nebudeme - najlepšia mena na platenie je nejaké to české paléné a pod. Very Happy .


Rekapitulácia na túto stranu:


doposiaľ prihlásení:


1/ Kapa
2/ Zbycho
3/ Elvis
4/ Jirka Vrba
5/ Capssman
6/ Haspeklo
7/ dav
8/ koba
9/ Shimmansky
10/ Chlmcan


+ Martin Drobňák a ja (11/,12/)


13/ Brano len v nedeľu v KE
14/, 15/, 16/ RoBoT+brat, Standa - zatiaľ neistí
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162209 Verze : 0
No to je pravda dobrá slivovička udělá své... Laughing
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162210 Verze : 0
Takze, zhruba takto by mohol vyzerat program na sobotu:


8,00 - po ranajkach by sme vyrazili z Kamenice n/C
10,00 - muzeum vo Svidniku (tam sa zdrzat max. hodinu a pol)
12,00 - najneskorsi termin odchodu zo Svidnika
13,00 - muzeum v Dukle (na Polskej strane)
14,30 - najneskorsi odchod z muzea
15,30 - pamatnik pri hranicnom priechode a navsteva vyhliadkovej veze
16,30 - Nizny Komarnik (pozriet il-10)
17,00 - vojensky cintorin Hunkovce


Mate zaujem na tento den este o nieco konkretne???
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162228 Verze : 0
Jedna organizační záležitost - jestli pojedeme autem (je to pořád v jednání Laughing Laughing ), tak nevím, jestli to stihnem do Humenného do 11:00 - protože zase se mi nechce vstávat ve 4:00 Wink takže bysme se meli nějak domluvit...
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162669 Verze : 0
No mne je to viac - menej jedno, kedy v piatok zacneme, ale cim neskor, tym menej toho uvidite. Moze sa to zariadit tak, ze pre tych co dorazia zhruba okolo tej 10,00 sa vybavi obhliadka kastiela a namestia v Humennom a potom sa stretnemedajma tomu okolo tej 12,00. Ale osobne by som bol radsej, keby sme do tej 11,00 boli uz vsetci spolu....
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162705 Verze : 0

Citace - jirka vrba :

Jedna organizační záležitost - jestli pojedeme autem (je to pořád v jednání Laughing Laughing ), tak nevím, jestli to stihnem do Humenného do 11:00 - protože zase se mi nechce vstávat ve 4:00 Wink takže bysme se meli nějak domluvit...



Jednoduché riešenie: prídťe do Košíc vlakom (poťažmo autobusom) vo štvrtok večer ako Zbycho, prespíte u mňa a ráno v pohode dorazíme do HE. Alebo príďte nočným rýchlikom v piatok ráno do KE a ja vás odveziem do Humenného. Uvedené platí, ak vás nebude viac ako traja, pretože auto mám päť miestne. Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162748 Verze : 0
Už jsem se přihlásil mailem Panzerovi, přijedeme s Chlmčanem do Humenného vlakem v pátek 10:00 hod. Sakra, já se TĚŠÍM!!! Very Happy Very Happy Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162776 Verze : 0
to Fantan: Super! Smiling Army


Žiaľ, jedna blbá správa-letecké múzeum v Košiciach bude otvorené najskôr v auguste/srpnu tohto roku Sad Sad Sad , takže vypadáva z programu Košickej časti zrazu.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162795 Verze : 0
Tak já nevím jak to s tou dopravou nakonec dopadne... Jen tak abych věděl, Zbycho v kolik ve čtvrtek jedeš tím vlakem do Košic?
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162801 Verze : 0
kapa : jedu ve čtvrtek z Karviné v 15.34 vlakem R 431 KYSUCA,v Žilině počkám na R 611 POVAŽAN (odjezd 18,40 ) a v Košicich bych měl být 21.50 .Tam by mě měl vyzvednout panzer Wink no a dál už podle plánů našich hostitelů...
P.S. jedinou vadou tohoto spojení (kromě délky čekání na přípoj v Žilině) je to,že ten den hrajeme od 16.00 na MS s Italama Surprised .No doufám,že to panzer nahraje a večer u skleničky kouknem na góly Nedvěda a spol. Wink Surprised Surprised
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162808 Verze : 0
Zbycho: Aj, tak to ne, doufám že se na tom autě nakonec nějak domluvíme, a na fotbal se budu moct dívat Laughing Jinak od úterka do pátku su mimo, takže to auto nějak vymyslete beze mě Wink
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162855 Verze : 0
kapa: já už nehodlám nic měnit, s panzerem jsem domluvený a nechci do toho vnášet chaos.Ad fotbal: doufám,že už v té době bude o postupujících rozhodnuto a spokojím se s přenosem na mé Nokii... Laughing maximálně stihnu konec v nádražní restauračce při přestupu v Žilině. Rolling Eyes
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162858 Verze : 0
já to nemyslel na tebe Wink
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162860 Verze : 0

Citace - kapa :

já to nemyslel na tebe Wink

O.K. já ti rozumím, stejně nikdo přes můj rodný sever moravy autem nejede... Wink Laughing
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#162862 Verze : 0
Takze zatial zaväzne prihlaseni:


1/ Kapa
2/ Zbycho
3/ Elvis
4/ Jirka Vrba
5/ Capssman
6/ Haspeklo
7/ dav
8/ Koba
9/ Shimmansky
10/ Chlmcan
11/ Fantan
12/ ja (Martin Drobnak)
13/ Panzer


neisti:
14/Robot
15/ Robotov brat
16/ Standa
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163144 Verze : 0
Tak já bohužel - ikdyž jsem oopradu chtěl - se nedostavím finančně i časove mi to bohužel nevyjde Sad
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163151 Verze : 1
S náma je to značně nahnutý. Už přestávám věřit, že to vyjde (a možnost, že bysme je-li autem už je prakticky nulová). Zatím mi sice zůstává malá naděje, už protože se mi tam fakt chce (a stejně asi budu muset v dohledné době Slovensko navštívit - a zejména místa spojená se Slov. štátem a WWII), ale realistický pohled na věc je druhá věc. Bohužel jsou věci, které neovlivním. Sad Ach jo.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163155 Verze : 0
Crying or Very sad Samé zlé správy. Najprv to múzeum a teraz toto.


Ale ostávam optimistom, takže dúfam, že Ti to vyjde. Lebo ak nie, tak nás je presne 13, čo je vraj nešťastné číslo Rolling Eyes (aj keď ja som sa tiež narodil 13-teho)
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163158 Verze : 0
Elvis


Pozri na Fantana. Aj ten najskôr vôbec nemohol (prísť Very Happy ) a predsa mu to nakoniec vyšlo. Takže možno aj RoBoTovi to vyjde. Dúfam. Predsa len tá trinástka nie je bohviečo Very Happy Very Happy .


A čo sa týka múzea letectva. V Košiciach je našťastie čo pozerať, takže môžme namiesto toho pozrieť košický zlatý poklad alebo múzeum Františka II. Rákocziho. Milušova väznica je žiaľ v nedeľu zatvorená.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163160 Verze : 0

Citace - Standa :

Tak já bohužel - ikdyž jsem oopradu chtěl - se nedostavím finančně i časovš mi to bohužel nevyjde Sad

To je škoda mohli jsme cestovat spolu a vyšlo by to levnějc jelikož u ČD už ve dvou začíná skupinová sleva... Laughing
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163207 Verze : 0
Mám ďalšiu zlú správu - skontaktoval som sa s Capssmanom a okrem problémov s PC, kvôli ktorým tu v poslednom čase nemôže byť, má aj iné ťažkosti, kvôli ktorým nie je isté, či sa zúčastní zrazu. Budúci týždeň nám dá vedieť, ako to s ním bude.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163416 Verze : 0
Já mám prosbu na někoho z organizátorů, tedy asi na Martina. Jelikož jedeme autem a člověk nepředejde všemu - můžeš mi nějako doručit nějaké telefoní číslo na kterém budeš v pátek k zastižení a případně vložit mapku kde se sejdem. Předpokládám, že nejlepší to bude tam kde se ubytujem nebo kde chceš ten sraz zahájit.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163585 Verze : 0
Takze pekne po poriadku:
1. Autobus na sobotu - dnes som odoslal objednavku zaveznu k dopravcovi. Na sobotu budeme mat rezervovany 19 miestny mikrobus. Jeho cena je zhruba 8000 sk, takze pri pocte 13 ludi sa bude treba skladat po 600 sk
2. Strava ako uz bolo povedane je zabezpecena!
Piatok vecer - gulas
Sobota rano - parky
Sobota obed - balicek s reznom + 2 l mineralky na osobu
Sobota vecer - grilovane speciality panzera
Nedela rano - nejake chlebicky, alebo nieco take zabezpecim
Nedela obed - panzer zabezpecil restiku v KE
3. Trasa na sobotu
8,00 - odchod od chaty
10,00 - muzeum Svidnik
13,00 - muzeum Dukla (PL)
15,00 - vyhladkova veza na hranici
16,00 - areal pamatnika na Dukle
17,00 - cintorin hunkovce
19,00 - 20,00 prichod na chatu
(po trase sa teoreticky moze kdekolvek zastavit)
4. Miesto stretnutiaStretneme sa na stanici v Humennom. Tam budem cakat. Ludia ktori pridu skor zajdu na pivo do blizskej restauracie, kde sa im bude venovat bud ja, alebo panzer. Okolo tej 12,00 by som rad uz vyrazil na chatu, kde budeme byvat. ta je asi 8 km od Humenneho. Mapu Humenneho aj stanice tu zavesim cez vikend. Telefon na mna je: +421 915371437


A uzasna sprava na zaver #Puppy dog : Dnes sa v nasej family objavili ovcie kiahne, takze ak zakon schvalnosti pracuje spravne tak v dobe zrazu kludne mozem byt na infekcnom. Ale zajtra sa mame stretnut s Panzerom a vsetko sa spravi tak, aby to v pripade mojej neucasti (dufam, ze sa neobjavia Rolling Eyes )vsetko dokazal zvladnut.


Inak este upozornenie: NEZABUDNITE SI PRE ISTOTU PASY A SAMOZREJME SPACAKY
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163600 Verze : 0
No a program na piatok? Je už vymyšlený, nebo se bude dotvářet na místě?
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163646 Verze : 0
program na piatok - moznosti:
Hrad Brekov
Krypta v Osadnom
Vodna nadrz Starina
mesto Medzilaborce a vojenske cintoriny v tomto meste
monastir Krasny Brod + voj. cintorin
vojensky cintorin Radvan nad Laborcom
mesto Humenne - obhliadka kastiela a skanzemu
dreveny kostolik (jeden z mnohych - po ceste sa da zastavit v nejakom)


Treba povedat o co zhruba by bol zaujem, lebo vsetko sa stihnut neda!!!
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163648 Verze : 0
Ako som uz dnes spomenul, moj brat dostal ovcie kiahne. Vzhladom na to, ze ja som ich este nemal je vysoko pravdepodobne ze ich v priebehu nasledujucich dni, resp. tyzdnov dostanem!


Cely den som premyslal ako zabezpecit zraz aj bez mojej pritomnosti. Nenasiel som vhodne riesenie. S polutovanim musim oznamit, ze po prestudovani zdravovedy a po telefonate s panzerom som sa rozhodol zraz odlozit na neurcity termin. Je mi to strasne luto a vsetkym sa ospravedlnujem. Tento zraz bola moja srdcovka a strasne som sa nan tesil (a urcite nie len ja), ale vzhladom na to, ze ovcie kiahne su extremne nakazlive, naozaj je rizikove uz len moje stretnutie s panzerom.


Este raz sa strasne ospravdlnujem, dufam, ze som nesposobil nikomu velke komplikacie, ale v tejto situacii je to podla mna najlepsie riesenie. Dakujem za pochopenie!


Martin
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163651 Verze : 0
Je to neuveriteľné, ale celý ten čas venovaný príprave zrazu je v pr..li!


Tak ako písal Martin, veľmi sme sa spoločne snažili nájsť riešenie, ako zrealizovať zraz aj napriek tomuto ochoreniu v jeho rodine, ale na nič schodné sme neprišli.


Ovčie kiahne (varicella) sú totiž vysoko nákazlivá choroba, ktorá sa z chorého prenáša prúdom vzduchu (prievanom) aj na vzdialenosť viac ako 10 metrov. Nákaza vstupuje do tela sliznicami očí a dýchacích ciest. Prekonanie choroby zanecháva odolnosť obyčajne na celý život.


Ani ja ani Martin sme ovčie kiahne ešte nemali, takže ak by sme sa zajtra čo i len na chvíľu stretli, je vysoké riziko, že chorobu chytím aj ja. A to si žiaľ nemôžem dovoliť, pretože mám doma bábätko a chlapca, ktorý chorobu ešte nemal, rovnako ako moja manželka. Takže Martin by bol v záujme zachovania zdravia všetkých účastníkov zrazu z neho vylúčený.


To by nebol problém, keby sme veci vybavovali predtým spoločne. Vec sa však má tak, že väčšinu zrazu vybavoval Martin a ja som mal na starosti len KE. Preto ani len netuším, kde je chata, kde sme mali bývať, nepoznám ani jedného z ľudí, ktorí zabezpečovali jednotlivé etapy zrazu, objednávka a faktúra na autobus je na Martinov KVH a pod.


Je to na zaplakanie, ale ináč to nešlo, len zraz zrušiť. Crying or Very sad


Verím však v jedno, že sa nájdu aspoň traja-štyria šialenci, ktorí budú mať chuť sa aj po tomto prihlásiť na septembrový zraz, ktorý s Martinom chceme s rovnakým programom pripraviť.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163653 Verze : 0
Ovčie kiahne - tedy po česku myslím "plané neštovice" je pěkné svinstvo, i když pro dospělého by to nemělo být životu nebezpečné - ale nemusím mít všechno. Wink
Je mi to líto, už jsem měl objednánu chutnou moravskou slivovici a těšil jsem se, jak to vychrupneme s partou přátel. Cool
No, nedá se nic dělat, věřím, že se dobrá věc podaří později! Laughing
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163661 Verze : 0
Jirko, nevieš si predstaviť, aký som rád, že práve ty si zobral zrušenie tak športovo.


Tým "práve ty" myslím to, ako si sa na zraz tešil a ako si si kvôli nemu upravil program.


Vďaka.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163662 Verze : 0
to Fantan a vlastne pre vsetkych:
Samozrejme, zraz by sme radi zorganizovali v septembri pri tych istych podmienkach. dufam, ze tato neprijemnost Vas neodradi a bude zaujem uskutocnit tuto uzasnu vec neskor v septembri!
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163664 Verze : 0
Chlapi, je mi vás líto. Sice bych mohl mít radost z odložení - v tomto termínu bych se totiž nakonec nemohl zúčastnit a tak jsem si tu pomalu omlacoval hlavu o zeď , že se tam nedostanu - ale je mi jasné, kolik úsilí stálo tu akci připravit. Takže přeju nakaženým brzké uzdravení a nenakaženým aby se jim to vyhlo. Tak snad to vyjde v září.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163666 Verze : 0
Jinak pokud vím, tak neštovice jsou nebezpečnější pro dospělé než pro malé děti (ty se dokonce občas nechávali úmyslně nakazit, aby to svinstvo prodělali v dětském věku a snížilo se tak riziko pozdějšího onemocnění). Pro dítě je to dost nepříjemné, ale dospělý může mít i nepříjemné následky trvalého rázu.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163667 Verze : 0
Co se dá dělat. Pro mě osobně je to během týdne už druhá výletní akce, která padla ze stejného důvodu (ne tedy přímo ovčie kahnie, ale nemoc, a to ne moje), takže už si pomalu zvykám Smile Člověk míní...
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163668 Verze : 0
Neutral Neutral Neutral Evil or Very Mad Crying or Very sad
Ten september bude zaujímavý - v polovici začína škola a do 8. som preč.


jirka vrba: nehovoril si ty o nejakom výlete na juh na beton?
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163684 Verze : 0
Martin Drobňák,panzer: Hoši díky za snahu,je to neuvěřitelná smůla,ja se tak těšil aj slivovčku už jsem sehnal... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad .Na ten september si počkám ale pochybuju , že se trefíte do mého volna jako teď.Co druhý víkend musím sedět bohužel v práci - navrhuju 15-17 september (mám volno Laughing a dokonce kvůli tomu obětuju regionální hokejové derby Třinec - Vítkovice Wink Laughing ).
Martine brzy se uzdrav !!!
P.S. - tak a teď už si musím ulevit...sakra,sakra,sakra Twisted Evil Laughing
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163691 Verze : 0
Myslím,že je to škoda, kedže ste tomu fakt venovali dosť času. To je snáď jediná vec,ktorá ma mrzí ,kedže presun termínu pre mňa ako relatívne časovo neviazaného človeka neni problém.
Tak sa hlavne uzdravte a snáď sa všetci zídeme za priaznivejších podmienok. Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163726 Verze : 0
Taky doufám že se v septembri sejdeme v pokud možno stejně hojném počtu. Snad se podaří najít vyhovující termín.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163729 Verze : 0
No asi jsem jedinej, kterej je rád že to tak dopadlo - páč bych stejně nemohl - dnes onemocněk kolega, tak musím příští týden do služby. bohužel ale i to září je pro mě nereálné, i kdzž to se možná změní - zatím ovšem bz to šlo jen velice z těžka.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163782 Verze : 0
Když se něco se*e, tak pořádně, ať má člověk pak zas chvilu pokoj, ne Wink
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163827 Verze : 0
Takze padol prvy termin:
15. - 17. september (zari) 2006 Mne sa to zda ako znesitelny termin! Program zhruba by ostal taky ako teraz a tiez aj podmienky. To znamena, ako som pisal.
Inak pre mna je problematicke do 8. septembra (zari) 2006 vsetko. Od 8. septembra (zari) som volny.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163840 Verze : 0
No tak v tom případě je to asi nejschůdnější termín, protože čím pozdějš, tím větší šance že začnou školy atd. Tak daleko sice ještě nevidím, ale budu dělat všecko proto aby to napodruhé vyšlo Wink
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163852 Verze : 0
Znie to dobre, mne by škola mala začaž až od 18.9.


btw, mohli by sme túto siskusiu preniesť opäť do sekce o zrazoch.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163861 Verze : 0
No tak jo - září Wink


to Koba: jo - hovoril - chtěl bys to uskutečnit příští víkend?
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163863 Verze : 0

Citace - jirka vrba :

to Koba: jo - hovoril - chtěl bys to uskutečnit příští víkend?



Myslíš namiesto zrazu? Ale na piatok už mám program, takže len sobotu, nedeľu. Ale musíš dopredu povedať kam a ako, aby som pozrel vlaky...
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163884 Verze : 0

Citace - Elvis :

Crying or Very sad Lebo ak nie, tak nás je presne 13, čo je vraj nešťastné číslo Rolling Eyes (aj keď ja som sa tiež narodil 13-teho)

to Elvis : nechcí být škarohlid ale ty jsi tu smůlu asi přivolal... Laughing .No všechno špatné může být na něco dobré,v tom septembri už možná bude otevřeno letecké muzeum v Košicich a jestli jsme se těšili na sraz teď a nevyšlo to ,tak se alespoň máme znova na co těšit celé léto a to je pozitivní informace v tomto slzavém údoli ne???
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#163897 Verze : 0

Citace - Zbycho :

to Elvis : nechcí být škarohlid ale ty jsi tu smůlu asi přivolal... Laughing .No všechno špatné může být na něco dobré,v tom septembri už možná bude otevřeno letecké muzeum v Košicich a jestli jsme se těšili na sraz teď a nevyšlo to ,tak se alespoň máme znova na co těšit celé léto a to je pozitivní informace v tomto slzavém údoli ne???

Crying or Very sad Snáď nie, ja som to písal už ako reakciu na niekoľko zlých správ.


Tiež ma to strašne mrzí, vy ste to vedeli už v piatok, kým ja som sa ešte celý víkend tešil na zraz Crying or Very sad Až dnes večer som sa kompletne nabalený s cestovkou, so spacákom a s karimatkou dotrepal do Košíc na internát a nevedel som sa dočkať, kedy si konečne prečítam nové správy o zraze. Potom som uvidel na fóre pred zrazom ikonku "palec dolu" a už som tušil, že je zle Crying or Very sad


Martin, hlavne sa uzdrav, ovčie kniahne nie sú nádcha, takže radšej zachovajme "karanténu" (aj keď mne by to už neublížilo, ja som to už chytil v škôlke). Veľká škoda, že to nevyšlo, hlavne ty a Panzer ste sa skutočne snažili, nech sa zraz vydarí čo najlepšie a presne teraz, na poslednú chvíľu to prekazí takáto blbosť, akou je choroba.


Ale podobne ako Zbycho som optimista, takže sa už teraz teším na naše stretnutie v septembri a s navrhovaným termínom by som tiež nemal mať problém. A snáď vtedy predsalen vyjde aj to múzeum letectva a prídu aj ľudia, ktorí teraz prísť nemohli a bude to ešte lepší zraz, ako bol naplánovaný na tento víkend Wink
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#164218 Verze : 0
Ak by zraz bol v septembri, rad by som sa pridal aj ja. Teraz mi to nevelmi vyhovovalo ale keby to bolo v septembri pripadne aj v auguste, pridal by som sa. Ak mozem.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#164229 Verze : 0
to Miso:


Samozrejme, že môžeš. Účasť nie je ničím podmienená, snáď len záujmom niečo vidieť, resp. stretnúť nositeľov jednotlivých nickov z fóra in natura Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#164232 Verze : 0
Add termín - toho 15.9. bohužel opravdu nemůžu a uvolním se jen hodně těžko - mám tam sraz školy po 20letech. Ale určitě by se mi povedlo uvolnit 22.-24.9. a možná by to šlo i 8.-10.9.
Oba termíny jsou ovšem bez záruky, páč je to moc daleko.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#164285 Verze : 0
Pani, takze do eteru davam dva terminy, ktore sa mi zdaju najschodnejsie:
8. - 10. 9
15. - 17. 9.
No mne je to viac menej jedno kedy, len treba aspon mesiac do predu dat vediet. Predbezne sa mi zda, ze schodnejsi je variant 8. - 10. 9. Tak vyjadrite sa......... Smile
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#165493 Verze : 0
Mě je to v tuto chvíli taktéž jedno, rozhodně takhle dopředu nic naplániovanýho nemám, takže vyberte kdo něco máte, já se přizpůsobím.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#165498 Verze : 0
to Martin Drobňák: Hlasuju pro termín 15.-17.9. Ten druhý termín který i pro tebe před časem byl neschůdný je pro mě dost hodně problematický.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#165511 Verze : 0
no tak mi to je jedno kterej termín - jakožto vysokoškolákovi mi začíná škola až někdy na přelomu září/říjen Smile takže já se přizpůsobím těm pracujícím Smile
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#165546 Verze : 0
Hoci nemôžem ešte teraz prisľúbiť účasť na 100%, hlasujem za 15.-17.9.
Počas druhého termínu som sčasti odcestovaný, to by bolo o krk.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#165557 Verze : 0
Nio na ten termin 8. - 10. 9. som mal naplanovany vylet na zbrojarsky veltrh v Kielcoch (PL), ale som ochotny sa ho pre tento rok vzdat, v prospech zrazu, preto ta moznost dvoch terminov!
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#165580 Verze : 0
Ono samotny veltrh je sice uz 4. - 7. 9, ale tak neviem ako by sa to stihalo. Uvidi sa.....
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#165583 Verze : 0

Citace - Martin Drobňák :

Ono samotny veltrh je sice uz 4. - 7. 9, ale tak neviem ako by sa to stihalo. Uvidi sa.....

Martine veletrh v Kielcach máš každý rok a podobných výstav ještě víc...ale takový sraz na dálném východě ten tu bude minimálně jednou za pět nebo dokonce deset let Laughing takže : 15.-17.9.06 co? Wink Wink Wink
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#165659 Verze : 0

Citace - Zbycho :

Martine veletrh v Kielcach máš každý rok a podobných výstav ještě víc...ale takový sraz na dálném východě ten tu bude minimálně jednou za pět nebo dokonce deset let Laughing takže : 15.-17.9.06 co? Wink Wink Wink



Ved, ako som povedal, pre tento rok som ochotny sa vzdat Kielcow. Fajn, tak skusme termin:


15. - 17. 9. 2006
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#165960 Verze : 0
Vzhladom na to, ze cas leti rychlo som nuteny ozivit debatu o zraze na vychode SR. Momentalne sa nachdzam v Prahe, ale ubytovanie by som po telefone potreboval do dvoch tyzdnov zarezervovat a tak by bolo vhodne sa dohodnut ci termin 15. - 17. 9. je schodny.
Takze kto sa hlasi na zraz???
PS: Panzer dosiel ti moj mail???
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#170700 Verze : 0
Tak mě osobně by mělo tohleto datum vyhovovat - teoreticky by se snad mohlo stát že by mi do toho mohl vlízt zájezd - výlet s lidma ze škol do Krakowa ale myslím si že to bude spíš až týden na to - takže mě to takhle vyhovuje. Jinak by mě zajímaly ostatní věci kolem - ty organizátorské - pravda ještě něco přes měsíc je čas ale tak proč se už nezačít pomalu a jistě připravovat že? Smile
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#170707 Verze : 0

Citace - Standa :

Tak mě osobně by mělo tohleto datum vyhovovat - teoreticky by se snad mohlo stát že by mi do toho mohl vlízt zájezd - výlet s lidma ze škol do Krakowa ale myslím si že to bude spíš až týden na to - takže mě to takhle vyhovuje. Jinak by mě zajímaly ostatní věci kolem - ty organizátorské - pravda ještě něco přes měsíc je čas ale tak proč se už nezačít pomalu a jistě připravovat že? Smile



Presne ako vravis. Ono sice je viac ako mesiac casu, ale ja pridem v septembri domov na Slovensko a budem mat len dva tyzdne na realnu pripravu. Preto uz tu z Prahy chcem zmanagovat co sa da, aby ked pridem domov som len zfinisoval pripravu celej akcie.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#170711 Verze : 0
Mně termín dokonale vyhovuje a hlásím se do služby Wink
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#170720 Verze : 0
Jak jsem psal již dříve u mě je to zabitý a jak to vypadá tak pro zbytek záři je to naprosto stejné. Co se dá dělat, tak někdy příště.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#170732 Verze : 0

Citace - Martin Drobňák :

PS: Panzer dosiel ti moj mail???



Ak myslíš ten z 23/7 tak ten som dostal. V návale povinností som ti zabudol odpísať Embarassed - rekonštruoval som dom.


to Standa: program zostáva rovnaký, aký sme plánovali predtým, je na úvodnej stránke tohto topicu. Keď bude známy termín tak vytvorím v rámci zrazov novú tému a dám do nej celý program tak, aby bol na začiatku. Potom poprosím admina aby to dal na hlavnú stránku.


Takže zatiaľ nám vychádza ako schodný dátum 15. - 17. 9.2006 (piatok-nedeľa). Pre Slovákov - v piatok je štátny sviatok, čiže voľno Very Happy .


zatiaľ prihlásení na tento termín:


1. kapa
2. Standa
3. Zbycho
4. M. Drobňák
5. Panzer
6. koba?
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#170748 Verze : 0
Je mi ľúto, už som to tuším spomínal Martinovi. Teraz na jeseň so mnou absolútne nemôžete rátať Sad Trochu sa mi zmenila situácia.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171030 Verze : 0
Po třech týdnech dovolenky jsem opět zde a potvrzují svůj příjezd na sraz v Humennom.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171057 Verze : 0
Do plzne asi nepojedu, protoze nemám odvoz, ale do humenného by som skočil pozrieť. Hlásim sa ale ešte to nie je isté. Tak na 75 %.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171079 Verze : 0
Konecne som sa dostal na chvilu k pocitacu. V skratke. Ako povedal Panzer, program sa vyrazne menit nebude. Taktiez podmienky financne ostavaju na rovnakej urovni. Az budem doma a bude uz objednany autobus, tak hodim presnu sumu.
Ked som v cervnu objednaval bus, tak suma zan cinila zhruba nieco okolo 9 000 sk (nepamatam presne, ale tusim som to pisal aj tu na valku, takze sikovny si to pozru). Podla toho, kolko ludi pojde sa bude odvijat aj cena.
Zatial sa zavezne prihlasili:
Panzer
Martin Drobnak
kapa
Standa
Zbycho
Fantan


Dufam, ze ucast bude nad 10 ludi. Mna este kontaktoval jeden spoluziak z vysky, ktory by sa tiez rad zucastnil. Takze ak nevadi, tak pomoze mi organizacne a tiez bude zrazu ucastny.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171471 Verze : 0
Tady bych ještě jednou vznesl dotaz ohledně toho autobusu... minule jsem to už nechal plavat protože termín s rychle blížil a autobus už byl objednaný, ale teď je zatím čas to probrat - konkrétně mi jde o důvod toho proč trváte na autobusu? Bude-li dostatek aut (což minule bylo, nevím jak to bude na druhý pokus) přijde mi to jako zbytečné.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171517 Verze : 0
to kapa:


Autobus, resp. mikrobus sme navrhli preto, lebo je to najpohodlnejší spôsob prepravy, navyše pri ňom nehrozí, že sa autá od seba oddelia a niekde v premávke zamotajú. Mysleli sme tiež na šoférov, ktorí by boli ochudobnení o možnosť dať si počas cesty nejaké to pivko či aperitív pred a digestív po jedle Very Happy . Taktiež nemožno predpokladať, dokedy sa budeme baviť deň predtým, čo šoférom tiež nepridá na bdelosti. Navyše si v autobuse môžme nechať nejaké veci, pretože vodič zostáva stále v ňom, takže šanca pre zlodejov minimálna.


Toto boli naše dôvody. Ak sa však niekto dobrovoľne podujme šoférovať a bude dosť áut (zatiaľ sú dve - moje a Martinove), nie je problém, autobus nemusí byť.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171531 Verze : 0
Myslím že to záleží hlavně na počtu účastníků... Zatím je nás pokud dobře počítám osm, což si mysím že je málo. No, uvidíme...
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171548 Verze : 0
Este jeden dotaz. Prosim administratorov, aby presunuli oznam na uvod fora. Tam ho objavi viac ludi!
Termin 15. - 17. 9. a miesto ostava nezmenene Humenne - Kosice


Dakujem
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171559 Verze : 0
Prosím adminov, aby to ešte nepresúvali. Vytvorím nový topic, do ktorého hodím dohodnutý program, aby to záujemca nepreliezal cez osem stránok!
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171561 Verze : 0

Citace - Panzer :

Prosím adminov, aby to ešte nepresúvali. Vytvorím nový topic, do ktorého hodím dohodnutý program, aby to záujemca nepreliezal cez osem stránok!

Spravne vravis! Asi je to tak rozumnejsie Smile Asi isto....
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171562 Verze : 0
Chci se zeptat - je tam někde po cestě na některé z těch míst i nějaká jiná zajímavá památka - konkrétně myslím hrady zámky - jednak kdyby bylo něco zajímavého po ruce snad by se to dalo stihnout - kdyby byl pochopitelně zájem z více lidí ne jen mé osoby Wink a taky jak jsem si ten program počítal navržený je pěkně ale většina toho bude zřejmě venku na otevřeném prostranství tj - kdyby snad bylo škaredě (což se může stát) jak by se to případně eventuálně řešilo (myslím změna porogramu)?
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171563 Verze : 0
Já bych to řešil pláštěnkou Wink Myslím že program je dost nabitý, takže pochybuju že se bude stíhat něco navíc (spíš se ještě musí rozhodnout, co se vůbec stihnout dá, protože těch možností tam bylo hodně), a pokud bude škaredě, tak holt bude škaredě, to se stává... Toť můj názor.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171573 Verze : 0
Tak som vytvoril nový topic a prosím admina, aby ho presunul medzi globálne oznámenia, pretože do začiatku zrazu zostáva doba cca jeden mesiac.


Martin, ak by tam niečo nesedelo, napíš, opravím.


to Standa:


kapa to vystihol úplne presne - ak bude pršať tak to vezmeme na vedomie a pokračujeme v plnení programu Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171587 Verze : 0
ok - já to jen navrhnul do diskuze Wink
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171588 Verze : 0

Citace - Panzer :

Tak som vytvoril nový topic a prosím admina, aby ho presunul medzi globálne oznámenia, pretože do začiatku zrazu zostáva doba cca jeden mesiac.


Martin, ak by tam niečo nesedelo, napíš, opravím.


to Standa:


kapa to vystihol úplne presne - ak bude pršať tak to vezmeme na vedomie a pokračujeme v plnení programu Very Happy



Je to pekne. Vsetko co tam ma byt, tam je. az sa vratim na SVK, tak tam nahodim na ilustraciu fotky z miest kde sa zastavime.
URL : https://www.valka.cz/Sraz-Humenne-Kosice-xx-xx-9-2006-t41213#171596 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více