Přehled (2 článků)

Spojené státy americké (USA) : P

George Smith Patton

Životopis legendárneho amerického generála a priekopníka v používaní tankov, ktorý sa podieľal na osvobodení Európy a spolu so svojou slávnou 3. armádou se dostal až na územie Československa.
🪖︎ Norbert Mogyorósi 🕔︎ 13.06.2004 👁︎ 39939

Olympionik George S. Patton

Generál George Smith Patton mladší není u nás rozhodně osobností neznámou. Velitel americké 3. armády, osvoboditel západních Čech a Plzně, proslul jako tvrdý, energický voják, který se narodil pro útočné operace. V mládí sloužil pod velením generála Pershinga – účastnil se jeho mexického tažení proti povstalcům vedeným Pancho Villou. Během 1. světové války se stal jedním z prvních příslušníků a později i velitelem nově založených tankových jednotek. Tanky pak jako útočnou údernou zbraň prosazoval po celý zbytek svého života. Image tohoto vynikajícího střelce tvořily dva revolvery Colt .45 a Smith & Wesson .375 Magnum, oba vyložené slonovinou.
🪖︎ Vladimír Marek 🕔︎ 27.02.2015 👁︎ 14838

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více