Přehled (2 článků)

Perutě FAA : 800-899. peruť námořního letectva

Námořní letci Jeho Veličenstva proti Blitzkriegu (1. díl)

Hitlerovo Německo 10. května 1940 zahájilo svou západní ofenzivu (Westfeldzug), vedoucí k okupaci Nizozemska, Belgie, Lucemburska, zhroucení Francie a vyhnání Britů z kontinentu. Do kritické fáze bojů zasáhli v mnoha líčeních tehdejších událostí neprávem opomíjení muži z řad britského Fleet Air Arm – námořní letci Jeho Veličenstva.
🪖︎ Miroslav Šnajdr 🕔︎ 15.02.2015 👁︎ 19202

Námořní letci Jeho Veličenstva proti Blitzkriegu (2. díl)

Večer 20. května pronikli první vojáci a vozidla z německé 2. Panzerdivision, patřící mezi útvary Heeresgruppe A, u Noyelles-sur-Mer k pobřeží průlivu La Manche. Od zahájení německé ofenzivy na západní frontě uplynulo pouhých 11 dnů a k fatálnímu protržení francouzské obrany na Meuse u Sedanu došlo před pouhým týdnem. Spojenecká vojska, bojující v Belgii, i jejich týl, umístěný v severozápadní Francii, nyní zůstaly odříznuty od zbytku francouzské armády na jihu.
🪖︎ Miroslav Šnajdr 🕔︎ 19.02.2015 👁︎ 15903

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více