Předplatné

Subscription

Úvodem - proč předplatné a jak se to má s reklamou


Tento web ke svému fungovaní potřebuje peníze. Peníze na nákup hardware (serveru, na kterém to celé běží) a jeho údržbu. Peníze na připojení serveru k internetu a platby za elektřinu (zde dochází od prosince 2021 k navýšení o pouhých 70% Sad ) a další služby. Peníze na licence za používaný software. Peníze na fotografie, knihy. Naopak, nepotřebujeme peníze na platy, nikdo z nás z toho nemá ani korunu, vše děláme od roku 1998 zdarma a ve svém volném čase. Toho volného času je u mnohých z nás skoro tolik, co času v zaměstnání. A na druhou stranu, naše stránky navštíví za rok více jak milion čtenářů a shlédnou na 6 milionů stránek, takže to cenu má Smile Na to celé potřebujeme zhruba 100.000 Kč ročně.


Reklama je pro nás prvním a největším zdrojem peněz. Tím druhým, a posledním, jsou dary našich čtenářů. Poměrově to výchazí zhruba na 90:10 pro reklamu. Bez reklamy se tedy neobejdeme.


Víme, že reklama je otravná, a rádi bychom žili ve světě bez reklamy. Víme, že nás různá cookies sledují napříč weby a snaží se o nás zjistit co nejvíc, aby nám pak provozovatelé reklam mohli nabídnout produkty "na tělo". A z technického hlediska víme i to, že načítání reklam přidává zbytečně další data a zpomaluje tak načítání našich stránek. Ale jak už bylo řečeno, bez reklam to nejde.


Víme také, že používáte ruzné metody, jak zobrazovaní reklam zabránit. Je to z výše uvedeného hlediska pochopitelné, ale pro nás to není zrovna dobrá situace, protože tím přicházíme o prostředky, které potřebujeme.


Proto jsme se rozhodli zavést Prémiový účet, abychom se z win-loose situace, kdy jeden získává, zatímco druhý tratí (my dodáváme obsah, vy blokujete reklamy a připravujete nás o peníze) přešli do situace win-win, tedy kdy obě strany získají. Zaplacením čtvrtletního, půlročního či ročního prémiového účtu můžete sledovat tyto stránky zcela bez reklam. Bez zbytečných cookies, dat, obtěžování. A my získáme jasné a snadno sledovatelné prostředky (místo často nevypočitatelné reklamy) pro další rozvoj.


Neznamená to, že obsah našich stránek je zpoplatněn, není! I nadále je možnost vše procházet zdarma jako doposud, s reklamou jako doposud. Zaplatit můžete, pokud se rozhodnete zobrazit si stránku bez reklam.



Jak na to?


Krok 1 - zaregistrovat se a přihlásit se
Krok 2 - v menu si zvolit Prémiový účet
Krok 3 - vybrat si, jestli chcete zaplatit jednorázově, bez automatického obnovení, nebo s opakovaným, automatickým obnovením. A zdali chcete období čtvrtletní, pololetní či roční.
Krok 4 - po přechodu do platební brány navolit platební údaje a potvrdit (vaše platební detaily nijak nesbíráme a neukládáme, vše se řeší v platební bráně Stripe)
Krok 5 - po zprocesování platby a nastavení se vám naše stránky začnou načítat bez reklam (musíte být ale vždy přihlášeni pod svým účtem)


Toto platí na všechna zařízení, kde budete přihlášeni pod svým účtem, takže na PC, na mobilu, na tabletu.


Je logické, že sdílení přihlašovacích údajů s dalšími uživateli, s cílem vyhnout se reklamám, je z našeho pohledu stejně nepříjemné, jako používání AdBlocku. Kontrolovat to nebudeme, ale doufáme, že to nikdo takto zneužívat nebude.


Z platby zaplatíme samozřejmě nějakou část za její zprostředkování, proto jsou platby odstupňované dle frekvence - čím méně časté, tím výhodnější.


Pokud si přejete službu zrušit, je možné tak provést opět kliknutím na volbu Premiový účet v menu, a přechodem na správu předplatného. Již zaplacené prostředky nevracíme, služba bude poskytována až do skončení zaplaceného období a ukončena poté.
URL : https://www.valka.cz/Predplatne-t243838#673987 Verze : 13
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více