Akce Velký smrsk již tento víkend!

Diskuse

Vážení kolegové,
tento víkend bude dokončeno sloučení webů forum.valka.cz a www.valka.cz pod jednu doménu (www.valka.cz) a pod jednotný vzhled.
Co to přesně znamená?

1) odkazy - všechny doteď používané odkazy obsahující "forum.valka.cz" budou fungovat i nadále, ale budou provádět přesměrování na novou adresu (začínající www.valka.cz). Nic se tedy neztratí, jen je možné, že prvních pár dní po překlopení budu muset provádět drobné opravy, aby všechny odkazy zůstaly plně funkční. Rozhodně je to ale můj cíl, takže se nemusíte bát. Veškerý obsah forum.valka.cz tedy i nadále bude plně přístupný a bude to fungovat stejně, jen doména a vzhled budou trochu jiné, jinak se NIC NEMĚNÍ.

2) přihlašování - váš účet na forum.valka.cz je plně funkční i na www.valka.cz, přihlášení i registrace opět probíhají pomocí odkazu v horním světle hnědém menu v položce UŽIVATEL. Stačí zadat jméno a heslo a jede se dál.

3) vzhled - kromě umístění do užšího vzhledu www.valka.cz a s tím nutné úpravy několika prvků zejména formulářů a šablon se nic dalšího nemění. Cílem bylo zachovat co nejvěrnější kopii fungování forum.valka.cz, aby přechod byl co nejsnazší. Co se výrazně změnilo je zobrazení na mobilu, které konečně funguje tak, aby se náš obsah dal na mobilu pohodlně číst.

4) Veškeré změny jsou popsány v tématech v této sekci, můžete si to projít, seznámit se a samozřejmě hlásit cokoliv, kde nastane nějaký problém či nepohodlí.

Červený trpaslík, Série III Epizoda 1, „Pozpátku“
HOLLY: Je to přesně v souladu s nejnovější teorií. Všechno začalo velkým třeskem a vesmír stále expanduje. Nakonec, až už nebude další expanze možná, přijde velký smrsk a všechno se začne zmenšovat.

Buď tedy sbohem, věrné fórum. Sloužilo si nám dobře dlouhé roky, od velkého třesku, ve kterém si se oddělilo od hlavního webu www.valka.cz a dalo prostor pro systematické databázování vojenské historie. Nyní přichází čas velkého smrsku, abychom opět spojili síly, propojili naše dva obsahy, sjednotili vzhled, zvýšili výkon, přestali mást čtenáře tou dualitou a v neposlední řade si přestali navzájem konkurovat ve vyhledávání Smile




URL : https://www.valka.cz/Akce-Velky-smrsk-jiz-tento-vikend-t222084#619324 Verze : 3
Jest smrsknuto! Very Happy Kdyby cokoliv, piste
URL : https://www.valka.cz/Akce-Velky-smrsk-jiz-tento-vikend-t222084#619374 Verze : 0
EDIT ADMIN: problem se zasilanim mailu byl jiz odstranen.

Jeste resim problem s odesilanim mailu (registrace, vyzadani noveho hesla, notifikace o novych prispevcich), takze prosim o strpeni.
URL : https://www.valka.cz/Akce-Velky-smrsk-jiz-tento-vikend-t222084#619380 Verze : 1
Nemám veľmi pomalý i-net, napriek tomu po nábehu velkého smrsku sa mi smrskla aj rýchlosť reakcie války.


Neviem, čo to spôsobilo, ale otvárenie stránok je neskutočne pomalé a občas trvá desať-pätnásť sekúnd. Čo je v dnešnej dobe rýchleho netu prieser. Mám ten problém len ja, alebo ho vníma aj niekto iný?
URL : https://www.valka.cz/Akce-Velky-smrsk-jiz-tento-vikend-t222084#619664 Verze : 0

Citace - Panzer :

Nemám veľmi pomalý i-net, napriek tomu po nábehu velkého smrsku sa mi smrskla aj rýchlosť reakcie války.


Neviem, čo to spôsobilo, ale otvárenie stránok je neskutočne pomalé a občas trvá desať-pätnásť sekúnd. Čo je v dnešnej dobe rýchleho netu prieser. Mám ten problém len ja, alebo ho vníma aj niekto iný?



Normalne jede nacitani stranek rychleji, nez v minulosti. Obcas (cca 1x denne tak na 10 minut) se stane, ze je server prilis zatizen a pak se stranky serviruji dele, bohuzel jsem zatim neprisel na to, co to zpusobuje (nemyslim si, ze to ma neco spolecneho s prechodem, protoze tyto problemy se objevovaly uz pred nim, casto za tim stoji ruzne DDoS utoky, snaha o stahovani obsahu nasich webu apod). Kdyz jsem u pocitace, tak to resim okamzite, ale ne vzdy u toho muzu sedet, po nejake dobe se ta spicka vetsinou srovna sama.
URL : https://www.valka.cz/Akce-Velky-smrsk-jiz-tento-vikend-t222084#619665 Verze : 0

Citace - Admin :

Normalne jede nacitani stranek rychleji, nez v minulosti.


No ja neviem, mne sa to tak nejaví. Ale je možné, že mám pomalý procesor a tak to potom dlho trvá. Ale ja reálne párkrát za deň otváram topic 10-15 sekúnd.

EDIT PANZER: napr. teraz to ide neskutočne rýchlo, ešte pred hodinou to bolo od veci
URL : https://www.valka.cz/Akce-Velky-smrsk-jiz-tento-vikend-t222084#619667 Verze : 4
procesorem to neni, to by ti neslo jednou tak, jednou onak. Ty ale vidis jen valku, ja vidim cely server, a vim, ze to proste neni zpusobene sloucenim, technicky naopak slouceni prineslo zrychleni, at uz tim, ze jsme presli na vyssi verzi jazyka, ve kterem je to cele napsane, tak tim, ze jsem vyrazne rozdelil skripty a styly, ktere se na minulem foru natahovaly komplet cele, na ty, ktere jsou do konkretni stranky potreba, a jen ty se natahuji. Takze i velikost stranky se zmensila, i doba zpracovani tech mensich skriptu se ve vysledku se zmensila. Proto jsem take potreboval, aby se to otestovalo, ze nikde zadna funkce nebude chybet, protoze jsou jich radove stovky a neni snadne to uhlidat (jen kazda sablona ma tak 10 vlastnich funkci, a tech sablon je tu skoro sto, k tomu temata, kategorie, profil, soukrome zpravy ...). Jenze na serveru nebezi jen valka, jsou tam i jine weby, a proste stane se, ze nekdo zkousi nejaky utok. Nebo se sejde vic prace na nekolika webech najednou, treba ze google zacne skenovat vic z nich ve stejny okamzik. Nebo se nekde ucpe databaze, protoze ten web treba neni uplne dobre vyladeny. Do toho vseho prichazi software, kde jsou chyby nevyresene treba od roku 2012, a se kterymi proste nenadelam nic, protoze tak to proste je ... Atd atd, je tam proste X ruznych situaci, ktere mohou nastat.
URL : https://www.valka.cz/Akce-Velky-smrsk-jiz-tento-vikend-t222084#619672 Verze : 1

Citace - Panzer :

Citace - Admin :

Normalne jede nacitani stranek rychleji, nez v minulosti.


No ja neviem, mne sa to tak nejaví. Ale je možné, že mám pomalý procesor a tak to potom dlho trvá. Ale ja reálne párkrát za deň otváram topic 10-15 sekúnd.

EDIT PANZER: napr. teraz to ide neskutočne rýchlo, ešte pred hodinou to bolo od veci


provedl jsem nejake upravy, tykajici se automaticke blokace nekterych zemi, ze kterych prichazi casto utoky, neregistruju za poslednich 48 zadnou "spicku" v zatezi. Je to i u Tebe lepsi?
Edit Panzer: Ano, bezi to poslednu dobu rychlo.
URL : https://www.valka.cz/Akce-Velky-smrsk-jiz-tento-vikend-t222084#619803 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více