JSME NA STEJNÉ LODI!

Autor: Radek Havelka / Admin 🕔︎︎ 👁︎ 19.681

Vážení kolegové, příznivci a návštěvníci stránek valka.cz.

Nepříliš promyšlená snaha našich politiků podojit občany - daňové poplatníky co nejvíce, se přesunem DPH absolutní většiny zboží do vyšší (čti zničující) dvacetiprocentní taxy dotýká budoucnosti nás všech. Přesunem DPH na knihy, časopisy a další informační zdroje do této sazby, jež by byla třetí nejvyšší v Evropě, si vládní strany zahrávají s naprostým úpadkem vzdělání.

Reklama

Současná "pravicová" vláda chystá krok, který nemůže přinést nic jiného, než další degeneraci vzdělanosti obyvatelstva České republiky. Výsledkem má být masa nevzdělaných pracovníků, omezujících své aktivity na pouhé sledování nekonečných stupidních seriálů a ještě stupidnějších soutěží na televizní obrazovce.

Nakladatelská činnost je jednou z mála oblastí, ve které se u nás téměř v úplnosti prosadil soukromý sektor, ve které není šance získat nějakou výraznější a stabilnější dotaci (na rozdíl např. od zemědělství), a v níž veškeré podnikatelské riziko úspěchu či neúspěchu nesou jedině a pouze nakladatelé. Navíc je to oblast, do které nesměřují velcí sponzoři politických stran, protože nedává možnost rychlého zbohatnutí. Je totiž spíše stálou a každodenní dřinou, jež může (a nemusí) přinést uměřený finanční profit.

Zvýšení DPH na knihy na 20 %, což by bylo třikrát více, než je průměr Evropské unie, je zcela likvidační pro malá nakladatelství, která často slouží specifickým potřebám malých skupin zájemců a nadšenců.

Jsme zde sice možná poněkud početnější skupinou, která se zabývá sběrem, tříděním a prezentováním informací v dosti specifické oblasti lidské činnosti. Zároveň jsme však výrazně závislí na odborné literatuře, naší a hlavně zahraniční, z níž své informace získáváme a kompletujeme. Vyzýváme proto všechny naše příznivce a návštěvníky našich stránek, aby připojili svůj podpis na výzvu, nacházející se na stránkách:

http://sckn.cz/index.php?p=vyzva

Za valka.cz
- Ing. Radek Havelka
- PhDr. Jiří Fidler, Ph.D.

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více