Ztracené důkazy: Alemain

Autor: Z1 Televize 🕔︎︎ 👁︎ 17.018

Druhá světová válka má spoustu slavných bitev, které ovlivnila chybná rozhodnutí. Ta začínala třeba u špatné práce vojenských zpravodajců, vtipného zastíracího manévru protivníka nebo chybně zvolené taktiky. Dokazují to i ztracené snímky leteckých průzkumníků, které po více než 60 letech znovu podávají svědectví o tehdejších událostech.

Tentokrát se podíváme na jeden z rozhodujících okamžiků války v severní Africe, na bitvu u El Alameinu, která zdecimované spojenecké jednotky znovu postavila na nohy.

Reklama

U bezejmenné železniční stanice se na podzim roku 1942 mají střetnout dva vynikající stratégové a osobní rivalové, Rommel a Montgomery.  Spojenci sice mají velkou početní převahu, proti nim ale stojí jeden z nejlepších německých velitelů.

Britům se ale tentokrát podaří Pouštní lišku přechytračit. Rommel jejich návnadu spolkne, a poskytne tak svému protivníkovi obrovskou výhodu.

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více