Sniper

Autor: Z1 Televize 🕔︎︎ 👁︎ 16.822

Jeden výstřel, jeden mrtvý. Tak zní krédo odstřelovače, nejpřesnějšího střelce na bojišti. Hodiny dokáže sledovat široké okolí a držet v šachu třeba i početně silnějšího protivníka. V okamžiku, kdy se potenciální cíl třeba jen na sekundu objeví v zaměřovači jeho pušky, vystřelí.

Reklama

Ti nejlepší snajpři dokážou trefit na vzdálenost větší než dva kilometry. V rozpáleném městě i sněhem zapadlých horách. Jaká pravidla musí odstřelovač dodržovat v boji? Proč míří nejčastěji na střed lidského těla? Jak vypočítává dráhu střely? A proč je pro něj největší výzvou souboj s dalším snajprem?

Poznejte největší snajperská esa americké armády a seznamte se s jejich příběhy. Od války ve Vietnamu až po operaci Irácká svoboda. Pohled do světa tichých zabijáků v dokumentu na Z1.

 

 

 

Reklama

 

 

 

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více