Tělo jako zbraň: Pradal Serey

Autor: Z1 Televize 🕔︎︎ 👁︎ 18.332

 

Jason Chambers a Bill Duff. Profesionální bojovník a bývalý hráč amerického fotbalu, který se pustil do wrestlingu. Pozoruhodná dvojice křižuje svět, aby na vlastní kůži okusila, jak moc bojová umění bolí. Jejich úžasné dobrodružství začíná v Kambodži, kde se narodilo bojové umění pradal serey.

Reklama

Jedna z nejchudších zemí jihovýchodní Asie má za sebou krvavou historii a dodnes se vzpamatovává z krvavé vlády Rudých Khmerů, kteří v 70. letech minulého století vyvraždili dva miliony obyvatel. A stejně jako Pol Pot neváhal sáhnout na životy svých spoluobčanů, snažil se do země zadupat i dlouhou historii pradal serey.

Khmérský kickbox ale dokázal přežít a dnes se mu v Kambodži na sportovní úrovni profesionálně věnuje přes 1 200 bojovníků a lístky na jejich zápasy patří k nejžádanějšímu zboží. Jason a Bill mají několik dní na to, aby se s pradal serey seznámili.

Reklama

V ringu na jednoho z nich totiž čeká Oth Phoutong, několikanásobný mistr země. Naše dvojice proto zamíří do jednoho z nejlepších bojových kempů, kde začínala spousta pozdějších šampionů. Trénovat ale bude i v prostorách chrámového komplexu Angkor a konečně s mistrem San Kimseanem bude objevovat kouzlo technik Bokatoru, který stál na úplném počátku pradal serey.

 

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více