Cela smrti

Autor: Z1 Televize 🕔︎︎ 👁︎ 23.042

 

Ospalé městečko Huntsville v americkém Texasu. Zóna smrti Spojených států. Od roku 1982 tady úřady popravily stovky odsouzených k smrti. Nejvíce v celé zemi.

Reklama

 

Cela smrti1

 

Huntsvilleská věznice je plná strohých cel, ve kterých čekají na svůj trest brutální vrazi. Bez možnosti kontaktu s dalším člověkem, sami se svou vinou až do okamžiku, kdy jim státem pověřený kat do těla vpíchne smrtící injekci. Někteří čekají měsíce, jiní roky, někdo občas i celá desetiletí.

 

 

Reklama

Autorům dokumentu se podaří do tohoto ponurého světa proniknout. Setkávají se s trojící odsouzených a seznamují se s jejich životy i okolnostmi, které je přivedly až sem. O čem přemýšlí člověk, který ví, že musí zemřít? Co naopak prožívají ti, kteří ho musejí zabít? Je pro ně poprava běžnou pracovní rutinou? Kdo dokáže na popravách vydělávat? A jsou snad obyvatelé Huntsville kvůli cele smrti prokleti? Sledujte v dokumentu na Z1.

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více