Hitlerův výnos k předání vrchního velení Wehrmachtu

Autor: Radim Kapavík / kapa 🕔︎︎ 👁︎ 23.260

Od nynějška osobně přebírám velení celého Wehrmachtu.

Dřívější odbor Wehrmachtu Říšského ministerstva války, se všemi svými úkoly, přechází přímo pod mé velení stejně jako vrchní velení Wehrmachtu a jako můj vojenský štáb.

Reklama

Dřívější vedoucí oddělení Wehrmachtu se stává vedoucím štábu vrchního velení Wehrmachtu s titulem „Náčelník vrchního velení Wehrmachtu“. Jeho hodnost je ekvivalentní hodnosti Říšského ministra.

Vrchní velení Wehrmachtu přebírá kontrolu záležitostí Říšského ministerstva války, náčelník Wehrmachtu přebírá, mým jménem, autoritu dosud svěřenou Říšskému ministerstvu války.

Povinností vrchního velení Wehrmachtu v čase míru je ve všech oblastech jednotná příprava na obranu Říše podle mých rozkazů.

Berlín, 4. února 1938

Führer a Říšský kancléř: Adolf Hitler

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více